spisekunst.dk

Karamelliseret Løg-Tærte med Ansjos og Oliven - Opskrift på forret,hovedret

Karamelliseret Løg-Tærte med Ansjos og Oliven

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Løg- og ansjostærte er den nemme opskrift, der med sin butterdejsbund og karamelliserede løg vil forvandle din ovn til en smagsfest. Med ansjoser og sorte oliven som de hemmelige stjerner, er denne tærte både hurtig og enkel at tilberede på dansk vis. Prøv den bedste pissaladière-opskrift og overrask dine gæster med en smag, der er lige så dansk som den er delikat!

Ingredienser

Store løg(gerne gule løg)
3 stk
Smør(usaltet)
2 spsk
Tørret timian(eller frisk timian efter smag)
1 tsk
Butterdej(færdigkøbt)
1 ark
Ansjosfileter(kan tilpasses efter smag)
10 stk
Sorte oliven(gerne uden sten)
15 stk
Æg(til pensling)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200ovnen er varm nok, når den har nået 200 grader
2

Skræl og skær løgene i tynde skiver. Smelt smørret i en stor pande over middel varme og tilsæt løgene.

5 minmiddelløgene er dækket af smør og begynder at blive bløde
3

Tilsæt timian til løgene og steg dem langsomt, indtil de er gyldne og karamelliserede. Dette tager cirka 25 minutter. Rør lejlighedsvis.

25 minlavløgene er gyldne, bløde og dufter sødt
4

Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Fordel de karamelliserede løg jævnt over dejen.

5 minløgene dækker dejen jævnt
5

Placer ansjosfileter og oliven dekorativt ovenpå løgene.

5 minansjoser og oliven er jævnt fordelt og ser appetitlige ud
6

Pisk ægget let og pensl kanten af butterdejen med ægget for at få en gylden farve.

2 minkanten af dejen er dækket med et tyndt lag æg
7

Bag tærten i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil butterdejen er gylden og sprød.

20 min200dejen er gyldenbrun og sprød
8

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt af inden servering.

5 mintærten er fast nok til at skære, men stadig varm

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her Pissaladière Onion til en fest, og alle blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget tid på at arrangere ansjosfileterne og oliven i et kunstværk. Det endte med at ligne en slags abstrakt maleri, men smagen var der i hvert fald!

★★★★
Mikkel

25 minutter for at karamellisere løg? Det lyder som en evighed! Jeg havde travlt og skruede op for varmen - resultatet blev mere 'brændt' end 'karamelliseret'. Men hey, det smagte stadig godt, og mine gæster var for høflige til at sige noget!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker løg, så denne opskrift var perfekt for mig. Men ærligt talt, 10 ansjosfileter? Jeg havde kun 8 i køleskabet, og det blev også fint. Måske er jeg bare en ansjos-rebel!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt butterdej før, så jeg var lidt nervøs. Men det gik overraskende godt! Jeg penslede dog ægget lidt for meget ud over kanten, så det dryppede ned på bagepladen. Heldigvis blev tærten alligevel super lækker!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne til en picnic i parken, og det var en hit! Men jeg glemte at tage bagepapir med, så jeg måtte bruge en serviet i stedet. Det fungerede faktisk, men jeg havde en lille smule røg fra servietten. Ingen skade skjedt, og alle nød tærten!

★★★★
Maria

Pissaladière Onion er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.

★★★★★
Mette

Jeg elsker kombinationen af søde løg og saltede ansjoser i denne ret.

★★★★
Thomas

Pissaladière Onion er fantastisk til en picnic i parken med familien.

★★★★