
Vordingborg Rugbrødssnitte med Valdemar Sejrs Krydder
Tid
Portioner
4
Niveau
nem
Vordingborg Rugbrødssnitte med Valdemar Sejrs Krydderi er en nem og hurtig opskrift på et traditionelt dansk smørrebrød med en kongelig twist. Med syltede sild, let syltede løg og den unikke krydderblanding Valdemar Sejrs Krydderi på tæt, mørkt rugbrød, får du en smagfuld og hjertelig snack på ingen tid.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smør et tyndt lag smør på hver skive rugbrød.
Placer 50 gram syltede sild på hver skive rugbrød.
Skær rødløget i tynde ringe og fordel dem over silden.
Drys en knivspids Valdemar Sejrs Krydder over hver rugbrødssnitte.
Kommentarer
Valdemar Sejrs Krydder på rugbrød? Det lyder som noget, min oldefar ville have spist tilbage i 1200-tallet! Men det smager faktisk overraskende godt. Jeg havde aldrig troet, at krydderier fra middelalderen kunne pifte sådan en simpel snitte op.
Jeg prøvede at lave den her snitte til frokost, og min kone troede, jeg var blevet gal, da jeg begyndte at drysse 'Valdemar Sejrs Krydder' over silden. Men hun måtte indrømme, at det var en lækker kombination. Måske skulle vi også prøve at bruge det krydderi til andet end rugbrød!
Jeg elsker sild, men rødløg på rugbrød er ikke min favorit. Jeg prøvede at erstatte rødløget med agurk, og det fungerede også fint. Valdemar Sejrs Krydder giver en interessant smag, men jeg tror, jeg vil holde mig til agurk i fremtiden.
Jeg havde aldrig hørt om Valdemar Sejrs Krydder før, men da jeg så det i supermarkedet, kunne jeg ikke modstå at prøve det. Det giver en lille ekstra 'knightly' touch til min morgenmad. Nu føler jeg mig som en rigtig dansk konge, når jeg spiser min rugbrødssnitte!
Jeg lavede denne snitte til en lille frokost med veninderne, og vi lo så meget over navngivningen. 'Valdemar Sejrs Krydder' - det lyder som noget fra en historiebog! Men det smagte overraskende godt, og vi blev enige om at prøve flere af de gamle danske krydderier.
Den sprøde skorpe og saftige indre var lige hvad jeg havde brug for til en hyggelig picnic i skoven
Jeg elsker kombinationen af kernerne og rugmelet i dette rugbrødssnitte. Det giver en god smag og tekstur
Valdemar Sejrs Krydder tilføjede en spændende smag til dette rugbrødssnitte. Perfekt til en hurtig morgenmad på farten