spisekunst.dk

Citronfromage med cookies-bund - Opskrift på kage,dessert

Citronfromage med cookies-bund

Tid

Portioner

6

Niveau

nem

Citronfromage med cookiebund er din nye favoritdessert, der er så nem at lave, at du næsten kan gøre det med lukkede øjne! Denne opskrift kombinerer en frisk citronfromage med en knasende cookiebund, hvilket gør den til en sikker vinder på ethvert bord. Prøv denne hurtige og lækre opskrift, og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Cookies(fx digestive kiks)
200 gram
Smør(usaltet)
100 gram
Æg(adskilt i blommer og hvider)
3 stk
100 gram
Citron(usprøjtet, både saft og revet skal)
1 stk
3 blade

Fremgangsmåde

1

Knus cookies til fine krummer og bland dem med smeltet smør.

10 minblandingen skal være som vådt sand
2

Pres cookiemassen ned i bunden af en springform og sæt i køleskabet for at stivne.

15 minbunden skal føles fast
3

Læg gelatinebladene i koldt vand i 5 minutter for at blødgøre dem.

5 mingelatinen skal være blød og smidig
4

Pisk æggeblommer og sukker til en lys og cremet blanding.

5 minblandingen skal være lys og luftig
5

Riv citronskal og pres saften. Varm saften let og opløs de blødgjorte gelatineblade heri.

5 minlunkengelatinen skal være helt opløst
6

Bland citronsaft og -skal i æggeblandingen.

2 minensartet blanding
7

Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt ind i citronblandingen.

5 minblandingen skal være luftig og glat
8

Hæld citronfromagen over den stivnede cookiebund og sæt på køl i mindst 2 timer.

120 minkøleskabfromagen skal være fast og skærebar

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her citronfromage til en familiemiddag, og min mor troede, det var en købt kage! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget citronskal, så det blev lidt som at spise en citron direkte. Men ellers super lækker!

★★★★
Jens

Jeg elsker cookies, så jeg kunne ikke modstå at smage på bunden, før den stivnede. Resultatet? Jeg måtte lave en ny bund, fordi den første forsvandt inden i mig. Men citronfromagen blev super god!

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig brugt gelatineblade før, og det blev lidt af en komedie. Jeg havde dem i vandet i 10 minutter i stedet for 5, og de blev så bløde, at de næsten opløstes, da jeg prøvede at tage dem op. Men citronfromagen blev alligevel god!

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne opskrift til en fest, og alle elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg brugte småkager i stedet for cookies, fordi det var det, jeg havde hjemme. Det fungerede også fint!

★★★★
Anna

Jeg er ikke så god til at piske æggehvider stive, så min citronfromage blev lidt mere som en citronpudding. Men det smagte alligevel godt, og mine børn syntes, det var sjovt at spise den med en ske!

★★★★★
Anna

Citronfromagen var frisk og syrlig, perfekt til sommeren!

★★★★★
Mette

Cookies-bunden gav en dejlig knasende kontrast til den luftige citronfromage.

★★★★
Anders

Citronfromage med cookies-bund var en lækker dessert til vores picnic i parken.

★★★★★