Chokoladelavakage: Denne opskrift giver dig den bedste chokoladeoplevelse på blot 12 minutter i ovnen. Den er nem og hurtig at tilberede, og resultatet er en lækker, let og luftig kage med en smeltende chokoladekerne. Perfekt til at imponere dine gæster med en ske!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Smelt smør og chokolade sammen over vandbad eller i mikroovnen, og rør det glat.
Pisk sukker og æg sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.
Bland chokoladeblandingen i æggeblandingen, og fold forsigtigt melet i.
Fordel blandingen i smurte ramekins.
Bag i ovnen i 10-12 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.
Lad kagerne hvile i 1 minut, inden de serveres varme.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse til en date, og lad mig sige det sådan: Hvis du vil imponere, så sørg for at midten er rigtig blød. Min blev lidt for fast, og det endte med, at vi lo mere af kagen end med hinanden. Men smagen var der i hvert fald!
100 gram smør? Det lyder som en sund start på dagen! Jeg havde ikke nogen ramekins, så jeg brugte nogle gamle kaffekopper. Det fungerede fint, men kaffen smagte lidt af chokolade bagefter. Ikke at jeg klager!
Jeg elsker denne opskrift! Jeg tilføjede lidt havsalt på toppen, og det gav en ekstra dimension til smagen. Perfekt til en fredag aften med en god film. Min mand spurgte, om jeg havde købt dem i en fancy bageri!
Jeg havde aldrig brugt et vandbad før, så jeg endte med at smelte chokoladen i mikroovnen. Det blev lidt klumpet, men efter at have rørt godt, blev det okay. Næste gang prøver jeg vandbadet igen!
Jeg lavede disse til mine børn, og de blev helt vilde med dem! De spurgte, om vi kunne få dem hver dag. Jeg sagde nej, men måske en gang om ugen. Sukker og smør i den mængde er ikke lige hverdagskost!
Den smeltede chokolade var lækker og fløjlsblød
Jeg tilsatte lidt hakkede nødder for ekstra sprødhed
Det var den perfekte dessert til vores romantiske middag