Mini-muffins med et twist er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en sprød overraskelse med chokoladestykker, nødder og tørret frugt. De er perfekte til snacks eller fester og kan bages i ovnen på ingen tid. Prøv den bedste opskrift på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og forbered en mini-muffinform med papirforme.
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel og bagepulver i en separat skål. Sigt det ind i dejen, og fold det forsigtigt sammen.
Fold chokoladestykker, nødder og tørret frugt ind i dejen.
Fordel dejen jævnt i mini-muffinformene, fyld dem ca. 2/3 op.
Bag i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og en tandstik kommer ud ren.
Lad muffinsene køle af i formen i 5 minutter, inden de flyttes til en bagerist for at køle helt af.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse mini-muffins til en børnefødselsdag, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg smagte lidt for mange af dem selv... Chokoladestykkerne og nødderne gør dem bare så lækre! Jeg havde dog lidt svært ved at finde de små papirforme, så jeg endte med at bruge nogle gamle cupcakeforme, som jeg havde liggende. Det fungerede fint, men de blev lidt større end mini-muffins.
Jeg er ikke så vild med at bage, men disse mini-muffins var nemme at lave. Jeg havde dog en lille udfordring med at folde chokoladestykkerne, nødderne og den tørrede frugt ind i dejen - det blev lidt klumpet. Men smagen var der, og mine kolleger på arbejdet nød dem godt. Måske skal jeg prøve at bruge lidt mindre smør næste gang, så de ikke bliver så tunge.
Jeg elsker at eksperimentere med opskrifter, så jeg tilføjede lidt kanel til dejen, og det gav en dejlig ekstra smag. Jeg havde også nogle ekstra chokoladestykker liggende, så jeg proppede dem bare ind i dejen - jo mere chokolade, desto bedre, siger jeg! Mini-muffinsene blev så gode, at jeg måtte gemme nogle til mig selv, før mine børn spiste dem alle sammen.
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som disse mini-muffins. Jeg fulgte opskriften nøje, men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smør der skulle bruges. Men det blev til nogle rigtig gode muffins, som min kone og jeg nød med en kop kaffe. Jeg tror, jeg skal prøve at tilføje lidt vaniljeekstrakt næste gang for at give dem en ekstra smag.
Jeg lavede disse mini-muffins til en lille sammenkomst med veninder, og de blev en hit! Jeg havde dog lidt problemer med at få dem ud af formen, så nogle af dem blev lidt ødelagte. Men smagen var der, og vi lo godt over de små 'muffins-katastrofer'. Jeg tror, jeg skal smøre formen lidt bedre næste gang. Ellers en super opskrift!
Disse mini-muffins med chokoladestykker var perfekte til børnenes fødselsdag!
De var virkelig lækre, især dem med blåbær i!
Mini-muffinsene var et hit til picnic'en i parken - nemme at spise og lækre!