Persilleomeletten fra lavenergikrisen i 1973 er en ekstraordinær dansk ret, der er både hurtig og nem at lave. Med kun fem ingredienser og ti minutters tilberedningstid er denne omelet en skærmbilledværdig opskrift fra fortiden. Prøv denne historiske lækkerbisken med en håndfuld frisk persille og nyd en smag af 70'erne!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen med hakket persille, salt og peber i en skål, indtil æggene er helt blandet.
Opvarm smørret eller olien i en pande ved middel varme.
Hæld æggeblandingen i panden og fordel den jævnt. Lad den stege uden omrøring.
Fold omeletten forsigtigt og lad den stege yderligere et minut.
Server omeletten varm, evt. med ekstra persille på toppen.
Kommentarer
"Haha, 'Lavenergikrisen 1973' - det lyder som noget, min mor ville have lavet, når hun prøvede at spare på alt muligt! Persilleomelet er simpelt, men så godt. Jeg tilføjer altid lidt ost for at gøre det lidt mere spændende."
"Jeg prøvede denne opskrift i går, og det var så nemt at lave. Men jeg havde ikke persille, så jeg brugte bare lidt basilikum i stedet. Det blev også godt! Måske ikke helt autentisk '73-stil, men hey, det virkede!"
"Ærligt talt, en håndfuld persille? Jeg havde aldrig troet, at det kunne gøre så stor en forskel, men det gør det virkelig! Omeletten blev så frisk og smagfuld. Jeg serverede den med en lille salat ved siden af, og det var en perfekt let aftensmad."
"Jeg er ikke så vild med persille, men jeg prøvede alligevel denne opskrift. Det var okay, men jeg tror, jeg vil prøve med spinat næste gang. Måske kan jeg få min kone til at tro, at det er en gourmetret fra '70'erne!"
"Jeg lavede denne omelet til morgenmad i dag, og det var så hurtigt og nemt. Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne bruge så lidt smør og stadig få en god omelet. Perfekt til travle morgener!"
"Persilleomelet var perfekt til brunch med veninderne"
"Jeg tilføjede lidt rød peber for ekstra smag"
"Det var en fantastisk let ret til aftensmaden"