Små grøntsagssouffléer: Forvandl dine grøntsager til en luftig og gylden lækkerbisken med denne nemme opskrift. Perfekt som forret eller tilbehør, og klar på blot 30 minutter i ovnen. Imponer dine gæster med denne danske delikatesse!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C.
Smelt smørret i en pande over medium varme og tilsæt de finthakkede gulerødder, ærter og porre. Sauter i 5-7 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
Pisk æggene i en skål, og tilsæt den revne ost, salt og peber. Bland godt.
Tilsæt de sauterede grøntsager til æggeblandingen, og rør forsigtigt sammen.
Fordel blandingen i smurte muffinsforme og bag i ovnen i 15-20 minutter, indtil souffléerne er hævede og gyldne.
Kommentarer
Ærter i soufflé? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i 80'erne! Men hey, det smagte faktisk godt. Jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi man kan aldrig få for meget ost, ikke?
Jeg prøvede at lave disse små souffléer til en frokost med venner, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig på fingrene, da jeg tog dem ud af ovnen. Måske skulle jeg have ventet lidt længere, før jeg blev utålmodig!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få mine børn til at spise grøntsager på denne måde. De spiste alt og spurgte efter mere! Måske er det hemmeligheden med at skjule grøntsagerne i æg og ost?
Jeg havde ikke porre hjemme, så jeg brugte løg i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at porre ville have givet en mere delikat smag. Næste gang skal jeg være bedre forberedt!
Jeg lavede disse til en brunch og blev overrasket over, hvor let det var. Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt af æggeblandingen, da jeg forsøgte at være fancy og røre for hurtigt. Alligevel, en god opskrift!
Disse små grøntsagssouffléer er perfekte til en let frokost med en frisk salat
Jeg tilføjede lidt revet ost på toppen - det gav en dejlig smag
Disse små grøntsagssouffléer var en kæmpe succes til børnenes madpakker