Surdejsbrødets fuldkornsfest: 20% mere smag! er en opskrift, der løfter dit brødspil til næste niveau med 20% fuldkorn for en ekstra smagseksplosion. Den er perfekt til både nybegyndere og erfarne bagere og nem at tilberede i ovnen på dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland fuldkorn med 100 g vand i en skål, og lad det stå i 1 time for at bløde op.
I en stor skål, bland hvedemel, rugmel, surdejsstarter og resten af vandet.
Tilføj de opblødte fuldkorn og salt til dejen, og ælt det indtil det er godt indarbejdet.
Lad dejen hæve i en dækket skål ved stuetemperatur i 4-6 timer, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Form dejen til et brød og læg det i en hævekurv. Lad det hæve yderligere 1-2 timer.
Forvarm ovnen til 230°C med en bageplade eller bagesten indeni.
Overfør forsigtigt brødet til den varme bageplade/bagesten og bag i 30-35 minutter.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave det her brød, men glemte selvfølgelig at bløde fuldkornene op i en time. Så blev det lidt som at bage med små, hårde kugler. Men smagen var stadig god! Måske skulle jeg bare have tygget lidt mere...
10 g salt? Det lyder som en katastrofe i ventetid. Jeg havde en gang et brød, der blev så salt, at jeg troede, jeg havde fået en mundfuld hav. Men måske er det lige præcis den rette mængde for jer, der kan lide at leve lidt farligt!
Jeg elsker at lave surdejsbrød, og denne opskrift med 20% fuldkorn er perfekt til min smag. Jeg havde dog en lille udfordring med at få brødet over på den varme bageplade uden at brænde mig. Måske skal jeg investere i et par bagehandsker med superkræfter!
Æltede dejen i en evighed, og så glemte jeg at tænde ovnen. Brødet blev liggende i hævekurven i tre timer ekstra. Men hey, det blev et rigtig godt brød alligevel! Lidt ekstra hævetid gør ingen skade, tydeligvis.
Jeg havde aldrig prøvet at bruge rugmel før, men det her brød blev en hit i familien. Min mand spurgte, om jeg havde smuglet en kage ind i brødet, fordi det var så lækkert. Måske er det rugmels hemmelighed!
Surdejsbrødet var perfekt til vores picnic i parken
Jeg kunne tydeligt smage havregrynene i brødet
Det var svært at få brødet til at hæve ordentligt med så meget fuldkorn