spisekunst.dk

Surdejsbrød med 20% fuldkorn - Opskrift på brød, bagning

Surdejsbrød med 20% fuldkorn

Tid

Portioner

10

Niveau

mellem

Surdejsbrødets fuldkornsfest: 20% mere smag! er en opskrift, der løfter dit brødspil til næste niveau med 20% fuldkorn for en ekstra smagseksplosion. Den er perfekt til både nybegyndere og erfarne bagere og nem at tilberede i ovnen på dansk vis.

Ingredienser

Hvedemel(brødtype)
500 g
Rugmel(fuldkorn)
125 g
Fuldkorn(kan være hvede eller en blanding af korn)
75 g
Vand(stuetemperatur)
350 g
100 g
10 g

Fremgangsmåde

1

Bland fuldkorn med 100 g vand i en skål, og lad det stå i 1 time for at bløde op.

60 minkornene skal være bløde
2

I en stor skål, bland hvedemel, rugmel, surdejsstarter og resten af vandet.

10 mindejen skal være ensartet og uden klumper
3

Tilføj de opblødte fuldkorn og salt til dejen, og ælt det indtil det er godt indarbejdet.

10 mindejen skal være glat og elastisk
4

Lad dejen hæve i en dækket skål ved stuetemperatur i 4-6 timer, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

240 minstuetemperaturdejen skal være luftig og have små bobler
5

Form dejen til et brød og læg det i en hævekurv. Lad det hæve yderligere 1-2 timer.

90 minstuetemperaturdejen skal være let hævet og elastisk
6

Forvarm ovnen til 230°C med en bageplade eller bagesten indeni.

30 min230ovnen skal være helt varm
7

Overfør forsigtigt brødet til den varme bageplade/bagesten og bag i 30-35 minutter.

35 min230brødet skal være gyldent og lyde hult når du banker på bunden

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave det her brød, men glemte selvfølgelig at bløde fuldkornene op i en time. Så blev det lidt som at bage med små, hårde kugler. Men smagen var stadig god! Måske skulle jeg bare have tygget lidt mere...

★★★★★
Lars

10 g salt? Det lyder som en katastrofe i ventetid. Jeg havde en gang et brød, der blev så salt, at jeg troede, jeg havde fået en mundfuld hav. Men måske er det lige præcis den rette mængde for jer, der kan lide at leve lidt farligt!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave surdejsbrød, og denne opskrift med 20% fuldkorn er perfekt til min smag. Jeg havde dog en lille udfordring med at få brødet over på den varme bageplade uden at brænde mig. Måske skal jeg investere i et par bagehandsker med superkræfter!

★★★★
Jens

Æltede dejen i en evighed, og så glemte jeg at tænde ovnen. Brødet blev liggende i hævekurven i tre timer ekstra. Men hey, det blev et rigtig godt brød alligevel! Lidt ekstra hævetid gør ingen skade, tydeligvis.

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig prøvet at bruge rugmel før, men det her brød blev en hit i familien. Min mand spurgte, om jeg havde smuglet en kage ind i brødet, fordi det var så lækkert. Måske er det rugmels hemmelighed!

★★★★★
Mette

Surdejsbrødet var perfekt til vores picnic i parken

★★★★★
Jens

Jeg kunne tydeligt smage havregrynene i brødet

★★★★
Ida

Det var svært at få brødet til at hæve ordentligt med så meget fuldkorn

★★★★★