Citrontærte med italiensk marengs - en opskrift, der kombinerer citronens syrlige friskhed med den luftige lethed af italiensk marengs. Nem at lave og hurtig i ovnen, er denne dessert en sikker vinder til enhver fest. Prøv den bedste citrontærte på dansk og imponer dine gæster med en skefuld magi!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Bland hvedemel og flormelis i en skål. Tilsæt smør og smuldr det ind i melet, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt ægget og saml dejen. Tryk dejen ud i en tærteform og prik bunden med en gaffel.
Bag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, indtil den er let gylden. Lad den køle af.
Lav citronfyldet ved at blande citronsaft, citronskal, sukker og æggeblommer i en gryde. Varm blandingen over medium varme, indtil den tykner.
Hæld citronfyldet i den afkølede tærtebund og stil til side.
Forbered den italienske marengs ved at koge vand og sukker til en sirup når den når 118°C. Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt den varme sirup under fortsat piskning, indtil marengsen er blank og stiv.
Fordel marengsen over citronfyldet. Brun marengsen let med en gasbrænder eller under en grill, indtil den er gylden.
Kommentarer
Æg, æg, æg! Hvor mange æg skal der bruges i den her opskrift? Jeg blev helt forvirret. Men citrontærten blev super lækker, og marengsen blev så fin og skinnende. Jeg brugte en gasbrænder, og det føltes som at være en rigtig kok!
Jeg prøvede at lave den her citrontærte til min kones fødselsdag, og det endte med, at jeg brændte marengsen lidt for meget under grillen. Men hun sagde, det var 'charmerende'. Så det må være en succes, ikke? Smagen var i hvert fald top!
Jeg elsker citron, så den her tærte var lige noget for mig. Men jeg havde ikke en gasbrænder, så jeg brugte en lighter. Det tog lidt længere tid, men det blev også gjort. Marengsen blev lidt ujævn, men smagen var der!
Jeg havde aldrig lavet italiensk marengs før, og det var lidt af en udfordring at få sukker-sirupen til at nå 118°C. Men da jeg endelig fik det til at fungere, blev resultatet fantastisk. Tærten blev en hit hos mine gæster!
Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge så meget smør i tærtebunden. Men det blev rigtig godt, og bunden blev så skrøbelig og lækker. Jeg havde også lidt sjov med at prikke bunden med en gaffel - det føltes som at være tilbage i børnehave!
Syrlig og lækker
Citrontærten var frisk og syrlig - perfekt til sommerfesten!
Marengsen var lækker og luftig - en perfekt kontrast til den syrlige citronsmag.
Det var svært at stoppe med at spise! En perfekt kombination af syrligt og sødt.