Franske porretærte er den nemme opskrift, der forvandler din ovn til et fransk bageri med en gylden mørdejsbund fyldt med bløde, sauterede porrer og en cremet æg- og flødeblanding. Perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Læg mørdejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel.
Forbag mørdejen i ovnen i 10 minutter.
Sauter de skivede porrer i en pande, indtil de er bløde.
Pisk æg og fløde sammen i en skål, og tilsæt salt og peber.
Fordel de sauterede porrer i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over.
Drys den revne ost over tærten.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden og fast.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her tærte til en middag med veninder, og den blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi man kan aldrig få for meget ost, ikke? 😂
Porrer er ikke lige min favorit, men i denne tærte smager de faktisk godt. Jeg havde dog lidt problemer med at få mørdejen til at være jævn i formen. Måske skal jeg øve mig lidt mere på det!
Jeg lavede denne tærte til en familie-frokost, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få den hver weekend. Jeg måtte dog bruge lidt længere tid på at forbage mørdejen, men det var det værd.
Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at porrer kunne være så lækre i en tærte. Jeg havde aldrig brugt dem før, men nu er jeg solgt! Og så nem at lave - perfekt til en travl hverdag.
Jeg havde en lille katastrofe, da jeg glemte at prikke bunden af mørdejen, og den blev lidt opsvulmet. Men smagen var stadig fantastisk! Måske skal jeg bare huske det næste gang. 😅
Den porretærte var lækker med friske porrer og parmesanost på toppen.
Porretærten var fantastisk til frokost - perfekt til madpakken!
Den franske porretærte var en perfekt ret til en hyggelig picnic i parken.