spisekunst.dk

Porretærte Française - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Porretærte Française

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Franske porretærte er den nemme opskrift, der forvandler din ovn til et fransk bageri med en gylden mørdejsbund fyldt med bløde, sauterede porrer og en cremet æg- og flødeblanding. Perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet!

Ingredienser

Mørdej(færdiglavet eller hjemmelavet)
200 gram
Porrer(skåret i skiver)
3 stk
2 stk
Fløde(piskefløde)
150 ml
Revet ost(f.eks. emmentaler eller cheddar)
100 gram
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

0200°Covnen er varm
2

Læg mørdejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel.

5 mindejen er jævnt fordelt i formen
3

Forbag mørdejen i ovnen i 10 minutter.

10 min200°Cdejen er let gylden
4

Sauter de skivede porrer i en pande, indtil de er bløde.

10 minmiddel varmeporrerne er bløde og dufter sødt
5

Pisk æg og fløde sammen i en skål, og tilsæt salt og peber.

3 minblandingen er glat og ensartet
6

Fordel de sauterede porrer i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over.

5 minporrerne er jævnt fordelt, og æggeblandingen dækker dem
7

Drys den revne ost over tærten.

2 minosten dækker jævnt overfladen
8

Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden og fast.

30 min200°Ctærten er gylden og let fast ved berøring

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her tærte til en middag med veninder, og den blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi man kan aldrig få for meget ost, ikke? 😂

★★★★★
Mikkel

Porrer er ikke lige min favorit, men i denne tærte smager de faktisk godt. Jeg havde dog lidt problemer med at få mørdejen til at være jævn i formen. Måske skal jeg øve mig lidt mere på det!

★★★★
Hanne

Jeg lavede denne tærte til en familie-frokost, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få den hver weekend. Jeg måtte dog bruge lidt længere tid på at forbage mørdejen, men det var det værd.

★★★★★
Jens

Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at porrer kunne være så lækre i en tærte. Jeg havde aldrig brugt dem før, men nu er jeg solgt! Og så nem at lave - perfekt til en travl hverdag.

★★★★
Sanne

Jeg havde en lille katastrofe, da jeg glemte at prikke bunden af mørdejen, og den blev lidt opsvulmet. Men smagen var stadig fantastisk! Måske skal jeg bare huske det næste gang. 😅

★★★★★
Mette

Den porretærte var lækker med friske porrer og parmesanost på toppen.

★★★★★
Anders

Porretærten var fantastisk til frokost - perfekt til madpakken!

★★★★
Camilla

Den franske porretærte var en perfekt ret til en hyggelig picnic i parken.

★★★★