Andelår i fedt er din genvej til en smagsoplevelse, der føles som en gourmetrestaurant, men som du kan lave hjemme med minimal indsats. Denne nemme opskrift bruger kun fem ingredienser og kræver ingen gourmetfærdigheder - bare tålmodighed og en smule andefedt. Den er perfekt til at imponere gæster eller bare til at nyde en luksuriøs aftensmad på dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 120 grader Celsius. Krydr andelårene godt med salt og peber på begge sider.
Placer andelårene i en stor, ovnfast gryde. Tilsæt hvidløg og timian.
Hæld andefedt over andelårene, så de er helt dækkede.
Sæt gryden i ovnen og lad den simre i 2,5 timer, eller indtil kødet er mørt og let falder af benet.
Tag andelårene op af fedtet og lad dem dryppe af på en rist. Server straks eller opbevar i fedtet til senere brug.
Kommentarer
1000 g andefedt? Det er jo som at svømme i smør! Men det blev så mørt og lækkert, at det var værd det. Jeg gemte fedtet og brugte det til at stege kartofler i - en helt ny verden af smag!
Jeg havde aldrig prøvet at lave confit de canard før, men det her var så nemt! Jeg havde dog ikke nok andefedt, så jeg toppede op med lidt smør. Det blev også godt, men måske ikke helt autentisk. Min kæreste troede, jeg havde været i Frankrig og købt det!
Hvidløg og timian gør virkelig en forskel. Jeg havde en gang, hvor jeg glemte hvidløget, og det var ikke det samme. Men med hvidløg og timian, det er som at spise en lille smag af Provence!
2,5 time i ovnen? Jeg havde travlt og prøvede at skynde mig lidt, men det blev ikke helt mørt. Næste gang skal jeg nok følge opskriften til punkt og prikke. Men alligevel, det smagte stadig godt!
Jeg lavede denne opskrift til en middag med venner, og de troede, jeg havde brugt hele dagen på at lave mad. Så nemt og så imponerende! Jeg gemte andelårene i fedtet og serverede dem et par dage senere - de blev endnu bedre!
Den sprøde andeskind var fantastisk!
Retten var perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
Kombinationen af hvidløg og laurbærblade var virkelig lækker