spisekunst.dk

Tarte au Chocolat - Opskrift på dessert,bagning

Tarte au Chocolat

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Tarte au Chocolat er den nemme opskrift, der gør dig til en stjerne i køkkenet. Med en smørig mørdej og en intens chokoladeganache, der smelter i munden, er dette den bedste chokoladetærte, du kan lave i ovnen på dansk. Prøv den, og bliv overrasket over, hvor hurtigt den forsvinder fra tallerkenen!

Ingredienser

Hvedemel(til mørdej)
200 gram
Smør(koldt, i tern)
100 gram
50 gram
Æg(letpisket)
1 stk
Mørk chokolade(mindst 70% kakao)
200 gram
Fløde(piskefløde)
200 ml

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner grove krummer.

10 minBlandingen ligner grove krummer
3

Tilsæt det letpiskede æg, og saml dejen hurtigt til en kugle. Tryk dejen ud i en tærteform og prik bunden med en gaffel.

10 minDejen er jævn og sammenhængende
4

Forbag mørdejen i ovnen i 15 minutter, eller indtil den er gylden.

15 min180°CMørdejen er gylden
5

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

5 minChokoladen er fint hakket
6

Varm fløden op til den næsten koger, og hæld den derefter over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og massen er glat.

10 minNæsten kogendeGanachen er glat og blank
7

Hæld chokoladeganachen i den forbagte tærtebund og lad den køle af ved stuetemperatur, indtil ganachen er fast.

60 minGanachen er fast

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her tarte i går, og min mand sagde, at det var den bedste dessert, han nogensinde har smagt! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på fløden, da jeg blev distraheret af børnene. Alligevel, en klar 5'er!

★★★★★
Jens

200 gram mørk chokolade? Det lyder som en drøm! Jeg havde ikke nok chokolade sidste gang, så min ganache blev lidt tynd. Men med denne opskrift burde det være perfekt. Kan ikke vente med at prøve det igen!

★★★★
Lone

Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en tarte au chocolat, der smager så godt som i Frankrig. Men denne opskrift er så nem at følge! Jeg havde bare ikke en tærteform, så jeg brugte en rund kageform i stedet. Det fungerede fint, men blev lidt tykkere. Stadig en vinder!

★★★★
Poul

Jeg elsker chokolade, men 200 gram smør i dejen? Det lyder som en hjerteanfald i vente! Men hey, livet er for kort til at bekymre sig om smør. Jeg lavede den her til en fest, og alle blev helt vilde med den. Så det er en 5'er fra mig!

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig brugt fingerspidserne til at smuldre smør i mel før, men det var faktisk sjovt! Følte mig lidt som en professionel konditor. Min tarte blev måske ikke helt perfekt, men den smagte fantastisk. En lille fejl her og der gør bare oplevelsen mere autentisk, ikke?

★★★★
Maria

Den lækre chokolade smeltede perfekt i munden

★★★★★
Anders

Tarte au Chocolat var en perfekt afslutning på middagen

★★★★★
Lene

Det søde og salte i retten skabte en perfekt balance

★★★★