Granatæble-kylling med ristet spidskål er den nemme opskrift, der forvandler dit kyllingebryst med en sprød spidskålsknas og en sød granatæblesmag. Den er perfekt til en hurtig og lækker middag i ovnen på dansk vis. Prøv den bedste måde at få kylling til at smage som aldrig før!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland granatæblesaft, honning, spidskommen, salt og peber i en skål til marinaden.
Læg kyllingebrysterne i en skål eller en plastikpose og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingen er helt dækket. Mariner i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C. Tag kyllingen ud af marinaden og placer den i et ovnfast fad. Steg i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og saftig.
Skær spidskålen i tynde skiver. Vend skiverne med olivenolie, salt og peber i en skål.
Fordel spidskålen på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, eller indtil spidskålen er sprød og let brunet.
Kommentarer
Granatæblesaft i marinaden? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det her i weekenden, og kyllingen blev så saftig og lækker. Men spidskålen blev lidt for sprød for min smag - måske skal jeg bare give den 10 minutter næste gang.
Jeg elsker at bruge spidskål, men at riste den i ovnen var en ny oplevelse for mig. Det blev en succes! Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Men ærligt talt, jeg tror, hun bare var glad for, at jeg endelig lavede mad.
Jeg havde aldrig tænkt på at bruge granatæblesaft i marinaden før. Det gav en dejlig sød og syrlig smag til kyllingen. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af at se min køkken være så rød som en crime scene!
Jeg prøvede den her opskrift i går, og det var en hit hos familien. Men jeg måtte bruge lidt længere tid på at finde granatæblesaft i supermarkedet. Hvorfor gemmer de altid de sjove ingredienser i de fjerneste hjørner?
Jeg elsker nemme opskrifter, og den her var super let at følge. Men jeg havde ikke granatæblesaft, så jeg brugte lidt rødvinseddike i stedet. Det blev også godt, men måske ikke lige så eksotisk. Næste gang skal jeg nok finde den rigtige saft!
Den ristede spidskål tilføjede en dejlig knasende tekstur til retten.
Granatæblekernerne gav en frisk og syrlig smag til kyllingen.
Denne ret var perfekt til madpakken - fyldig og mættende.