spisekunst.dk

Granatæble-kylling med ristet spidskål - Opskrift på hovedret, dansk, sund

Granatæble-kylling med ristet spidskål

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Granatæble-kylling med ristet spidskål er den nemme opskrift, der forvandler dit kyllingebryst med en sprød spidskålsknas og en sød granatæblesmag. Den er perfekt til en hurtig og lækker middag i ovnen på dansk vis. Prøv den bedste måde at få kylling til at smage som aldrig før!

Ingredienser

Kyllingebryst(uden skind)
2 stk
Granatæblesaft(friskpresset eller god kvalitet)
150 ml
Honning(flydende)
2 spsk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
1/2 tsk
Spidskål(mellemstørrelse)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Bland granatæblesaft, honning, spidskommen, salt og peber i en skål til marinaden.

5 minensartet flydende konsistens
2

Læg kyllingebrysterne i en skål eller en plastikpose og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingen er helt dækket. Mariner i køleskabet i mindst 30 minutter.

30 minkyllingen skal være gennemvædet af marinaden
3

Forvarm ovnen til 200°C. Tag kyllingen ud af marinaden og placer den i et ovnfast fad. Steg i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og saftig.

25 min200°Ckyllingen skal være gyldenbrun og saften klar
4

Skær spidskålen i tynde skiver. Vend skiverne med olivenolie, salt og peber i en skål.

5 minspidskålen skal være let dækket af olie
5

Fordel spidskålen på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, eller indtil spidskålen er sprød og let brunet.

20 min200°Cspidskålen skal være sprød og gylden

Kommentarer

Mette

Granatæblesaft i marinaden? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det her i weekenden, og kyllingen blev så saftig og lækker. Men spidskålen blev lidt for sprød for min smag - måske skal jeg bare give den 10 minutter næste gang.

★★★★
Jens

Jeg elsker at bruge spidskål, men at riste den i ovnen var en ny oplevelse for mig. Det blev en succes! Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Men ærligt talt, jeg tror, hun bare var glad for, at jeg endelig lavede mad.

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge granatæblesaft i marinaden før. Det gav en dejlig sød og syrlig smag til kyllingen. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af at se min køkken være så rød som en crime scene!

★★★★
Peter

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det var en hit hos familien. Men jeg måtte bruge lidt længere tid på at finde granatæblesaft i supermarkedet. Hvorfor gemmer de altid de sjove ingredienser i de fjerneste hjørner?

★★★★
Anna

Jeg elsker nemme opskrifter, og den her var super let at følge. Men jeg havde ikke granatæblesaft, så jeg brugte lidt rødvinseddike i stedet. Det blev også godt, men måske ikke lige så eksotisk. Næste gang skal jeg nok finde den rigtige saft!

★★★★★
Mette

Den ristede spidskål tilføjede en dejlig knasende tekstur til retten.

★★★★★
Henrik

Granatæblekernerne gav en frisk og syrlig smag til kyllingen.

★★★★
Lotte

Denne ret var perfekt til madpakken - fyldig og mættende.

★★★★