Lun laksesalat med dild-dressing er din nye favorit, når tiden er knap. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk kombinerer perfekt pocheret laks med en cremet dild-dressing, der får dine smagsløg til at danse. Prøv den og oplev, hvor nemt og lækkert det kan være at lave en salat med laks!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader C (varmluft).
Placer laksen i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt og let flager med en gaffel.
Mens laksen bager, forbered dilddressingen ved at blande mayonnaise, syrnet fløde, frisk dild, citronsaft, salt og peber i en skål.
Anret hjertesalat, agurk og tomater på et fad.
Placer den lune laks ovenpå grøntsagerne og dryp dilddressingen over.
Kommentarer
Laksen blev perfekt, men jeg havde ikke syrnet fløde, så jeg brugte bare lidt mere mayonnaise. Det blev også godt, men lidt tykt. Næste gang skal jeg huske fløden!
Jeg lavede denne salat til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med dilddressingen! En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens - haha, nej, bare citron og dild!
Jeg havde aldrig prøvet at bage laks før, og det var lidt spændende. Men det gik fint, og salaten blev super lækker. Jeg tilføjede lidt rødløg for ekstra crunch.
Min mand klagede over, at der var for meget dild i dressingen, men jeg synes, det var lige præcis. Måske skal man bare være forsigtig med mængden, hvis man har en dild-skeptiker i familien!
Jeg lavede denne salat til en sommeraften i haven, og det var en hit! Den lune laks og den friske dressing passede perfekt sammen. Jeg havde også lidt hvidvin til, og det blev en rigtig hyggelig aften.
Dilddressingen var frisk og lækker!
Laksen var perfekt røget og saftig
Denne salat er ideel til picnic i parken