Skefulde af Lækkerier: De Nemmeste Kærneboller Nogensinde! er en genial opskrift, hvor du blot bruger en ske til at forme dejen. Perfekt til friskbagte, sprøde boller flere dage i træk - dejen kan gemmes og bages over flere dage. Prøv denne nemme og hurtige opskrift med kærnemælk og havregryn i ovnen på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, revet frugt og/eller grønt, havregryn, fuldkornsmel og salt i en skål og rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Dæk skålen med fx et låg eller en pose og stil dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
Tænd ovnen og sæt en bradepande til opvarmning i ovnen på nederste rille.
Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand, og form det antal boller du skal bruge, ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.
Sæt straks bollerne i ovnen og smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande nederst i ovnen. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen.
Bag bollerne i 15-20 min. ved 250° - varmluft – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen.
Træk de varme boller over på en bagerist og lad dem køle af.
Kommentarer
Super nemme at lave, og så kan man bage friske boller flere dage i træk! Brugte gulerødder i min dej, og det gav en dejlig smag.
Jeg troede 'nemme' betød 'kedsommelige', men nej! Disse boller er en køkkenfest!
Genial opskrift! Dejen holder sig fint i køleskabet, og bollerne bliver sprøde og lækre hver gang.
Havde kun yoghurt i køleskabet, men det fungerede perfekt. Elsker at man kan bruge det, man har.
Kernestykker med ske? Det er som at lave trylleri i køkkenet uden at skulle lære nogen tricks!