spisekunst.dk

Nemme kernestykker med ske - Opskrift på bagning,brød

Nemme kernestykker med ske

Tid

Portioner

12

Niveau

nem

Skefulde af Lækkerier: De Nemmeste Kærneboller Nogensinde! er en genial opskrift, hvor du blot bruger en ske til at forme dejen. Perfekt til friskbagte, sprøde boller flere dage i træk - dejen kan gemmes og bages over flere dage. Prøv denne nemme og hurtige opskrift med kærnemælk og havregryn i ovnen på dansk!

Ingredienser

Kærnemælk(eller a38, ymer, yoghurt)
3 dl
Vand(koldt)
5 dl
10 g
Revet frugt eller grønt(fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
100 g
Havregryn(ca. 125 g)
4 dl
Fuldkornshvedemel(eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g))
2 dl
Salt(groft)
1.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, revet frugt og/eller grønt, havregryn, fuldkornsmel og salt i en skål og rør det godt sammen.

5 minIngredienserne er godt blandet
2

Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Dæk skålen med fx et låg eller en pose og stil dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.

480 minDejen skal være fugtig
3

Tænd ovnen og sæt en bradepande til opvarmning i ovnen på nederste rille.

10 min250Ovnen er forvarmet
4

Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand, og form det antal boller du skal bruge, ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.

5 minDejen er blød og formbar
5

Sæt straks bollerne i ovnen og smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande nederst i ovnen. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen.

1 min250Der dannes damp i ovnen
6

Bag bollerne i 15-20 min. ved 250° - varmluft – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen.

20 min250Bollerne er gyldne og sprøde
7

Træk de varme boller over på en bagerist og lad dem køle af.

15 minBollerne er afkølede og sprøde

Kommentarer

Marie

Super nemme at lave, og så kan man bage friske boller flere dage i træk! Brugte gulerødder i min dej, og det gav en dejlig smag.

★★★★★
BolleBent

Jeg troede 'nemme' betød 'kedsommelige', men nej! Disse boller er en køkkenfest!

★★★★★
Peter

Genial opskrift! Dejen holder sig fint i køleskabet, og bollerne bliver sprøde og lækre hver gang.

★★★★★
Lisa

Havde kun yoghurt i køleskabet, men det fungerede perfekt. Elsker at man kan bruge det, man har.

★★★★
MetteMuffin

Kernestykker med ske? Det er som at lave trylleri i køkkenet uden at skulle lære nogen tricks!

★★★★★