Knasende nem Waldorfsalat med en crunchy twist! er en opskrift, der gør det nemt at imponere med ristede mandler, der tilføjer det perfekte knas. Denne hurtige salat med æbler, selleri og druer i en cremet dressing bliver din nye favorittilbehørsret på dansk.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl æblerne, selleri og druerne grundigt. Skær æblerne i små tern, selleri i tynde skiver og halver druerne.
I en skål, bland mayonnaise med citronsaft, salt og peber. Rør godt indtil det er en jævn dressing.
Bland æbler, selleri og druer med dressingen. Sørg for at alt er godt dækket.
Tilsæt de ristede mandler og vend dem forsigtigt i salaten.
Køl salaten ned i køleskabet i mindst 30 minutter før servering.
Kommentarer
Æbler og selleri i samme salat? Det lyder som en opskrift på en sund frokost, men med al den mayonnaise bliver det nok mere en guilty pleasure. Jeg prøvede at lave den her til en familie-fest, og alle blev overrasket over, hvor godt mandlerne passede ind. Men 30 minutter i køleskabet? Hvem har tid til det, når børnene skriger efter mad?
Jeg elsker druer, så jeg smed bare ekstra mange i. Det blev lidt for sødt, men hey, det er jo som en dessert! Ristede mandler er også en god idé - giver en fin crunch. Jeg havde ikke citron, så jeg brugte lidt eddike i stedet. Det fungerede fint, men smagen var lidt anderledes. Måske skulle jeg have ventet de 30 minutter i køleskabet, men jeg var for sulten!
Jeg lavede den her salat til en picnic i parken. Det var sjovt at se folks reaktioner, når de hørte, at der var mayonnaise i. 'Hvad, ingen yoghurt?' Men det blev en hit! Jeg havde også nogle ekstra mandler tilbage fra en anden opskrift, så jeg smed dem bare i. Det blev en rigtig god kombination. Og ja, de 30 minutter i køleskabet gør en stor forskel!
Ærligt talt, jeg troede aldrig, jeg ville sige det her, men selleri og æbler sammen er faktisk ikke så slemt. Jeg havde aldrig prøvet det før, men det var en behagelig overraskelse. Jeg havde dog ikke ristede mandler, så jeg brugte bare nogle gamle fra skabet. De var lidt bløde, men det gik alligevel. Og ja, jeg ventede de 30 minutter - det er nødvendigt for at få smagene til at sætte sig!
Jeg lavede den her salat til en middag med veninder, og vi lo så meget over, at det lignede en retro opskrift fra 70'erne. Men det smagte overraskende godt! Jeg havde ikke citron, så jeg brugte lidt lime i stedet. Det gav en frisk twist. Og mandlerne? De blev vores favoritdel. Vi ventede ikke de 30 minutter, fordi vi var for utålmodige, men det smagte alligevel godt!
Perfekt til picnicturen med veninderne!
De sprøde mandler giver en skøn kontrast til salaten.
Den retro stil passer perfekt til vores 70'er temafest!