Aubergine-lasagne med spinatfyld er en nem og hurtig opskrift, der får spinaten til at skinne som aldrig før. Med lag af grillede auberginer, cremet ricotta og smeltet mozzarella, bliver denne vegetarret til en fest i ovnen. Prøv den bedste aubergine-lasagne på dansk og overrask dine gæster!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Skær auberginerne i tynde skiver, cirka 0,5 cm tykke.
Pensl aubergineskiverne med olivenolie og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og møre.
Mens auberginen bager, sautér spinaten i en pande med lidt olivenolie, indtil den er faldet sammen.
Bland den sauterede spinat med ricotta, oregano, salt og peber i en skål.
I et ovnfast fad lægges et lag aubergineskiver, derefter et lag spinat-ricotta fyld og et lag béchamelsauce. Gentag lagene, og afslut med et lag béchamelsauce og revet mozzarella på toppen.
Bag lasagnen i ovnen ved 200°C i 25 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede, det var rigtig lasagne! Helt ærligt, jeg tror aldrig jeg har set så meget mozzarella på én gang. Men det var lækkert, og auberginerne blev perfekte. Jeg måtte dog bruge lidt længere tid på at få dem gyldne, så måske er det min ovn, der er lidt langsom.
Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min mand til at spise spinat, men med den her opskrift gik det som en leg! Han spurgte endda om sekunder. Jeg tilføjede lidt ekstra oregano, fordi jeg elsker den smag. Nem og lækker opskrift!
Jeg er ikke så vild med at skære auberginer i tynde skiver. Det tager en evighed, og mine ender altid med at være ujævne. Men når først de er i ovnen, og man får den her spinat-ricotta fyld på, så glemmer man alt om det. God opskrift, men måske skal jeg investere i en mandolin!
Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at det var en vinder. Men vi havde lidt for meget vin, så vi glemte at tage den ud af ovnen i tide, og mozzarellaen blev lidt for gylden. Alligevel, super lækkert og nemt at lave!
Jeg er ikke så vild med at lave béchamelsauce fra bunden, så jeg brugte en færdig købt. Det fungerede fint, men jeg tror, jeg vil prøve at lave den selv næste gang for at se, om det gør en forskel. Auberginerne blev perfekte, og spinat-ricotta fyldet var en god overraskelse.
Denne aubergine-lasagne er perfekt til vegetariske aftensmåltider!
Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg for at give retten ekstra smag.
Aubergine-lasagnen med spinatfyld passede perfekt til min picnic i parken.