spisekunst.dk

Bløde fødselsdagsboller - Opskrift på bagværk,snacks

Bløde fødselsdagsboller

Tid

Portioner

12

Niveau

nem

Fødselsdagsboller med en smørblød overraskelse! Denne nemme opskrift på bløde fødselsdagsboller giver dig gyldne, bløde boller, der er perfekte til fejring. Bag dem i ovnen og nyd dem med et lag smør eller syltetøj på traditionel dansk vis.

Ingredienser

500 gram
50 gram
Smør(blødt)
50 gram
Gær(frisk)
25 gram
Mælk(lun)
3 deciliter
1 teskefuld
Æg(til pensling)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lune mælk. Rør indtil gæren er opløst.

5 minGæren er helt opløst i mælken
2

Tilsæt sukker, blødt smør og salt til mælkeblandingen, og rør godt.

5 minSmørret er jævnt fordelt i væsken
3

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig og glat.

10 minDejen er elastisk og slipper let skålens kanter
4

Dæk skålen med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

60 minDejen er fordoblet i størrelse
5

Form dejen til 12 lige store boller og placér dem på en bageplade med bagepapir.

10 minBollerne er ensartede og glatte
6

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter under et viskestykke.

30 minBollerne er hævet til næsten dobbelt størrelse
7

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200Ovnen er varm
8

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne.

15 min200Bollerne er gyldne og lyder hule når du banker på dem

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse boller til min søns fødselsdag, og de blev så bløde, at de næsten smeltede i munden! Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt travlt og glemte at tilsætte saltet. Det blev lidt som at spise søde skyer - ikke så slemt, men lidt kedeligt. Næste gang skal jeg huske saltet!

★★★★
Lars

Æltede dejen i en evighed, og mine arme føltes som om de var ved at falde af. Men resultatet var værd det! Bollerne blev så bløde, at min kone troede, jeg havde købt dem i bageriet. Måske skulle jeg have brugt en køkkenmaskine, men så havde jeg ikke fået min daglige motion!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig brugt gær før, så jeg var lidt nervøs. Men da jeg smuldrede gæren og tilsatte den lune mælk, følte jeg mig som en rigtig mesterbager! Bollerne blev super bløde, og mine børn elskede dem. Eneste problem var, at de forsvandt så hurtigt, at jeg ikke nåede at tage billede til Instagram!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så blødt og lækkert. Men da jeg formede dejen til boller, følte jeg mig som en kunstner. Det eneste, jeg manglede, var en lille statue til at sætte på toppen af hver bolle. Måske næste gang!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt så meget smør i en opskrift før, men det gjorde virkelig en forskel. Bollerne blev så bløde, at min kat troede, de var hendes nye pude! Jeg måtte gemme dem væk, så hun ikke fik dem alle sammen. Men de var værd besværet!

★★★★
Maria

Disse boller med chokoladestykker var en stor hit til børnefødselsdagen!

★★★★★
Lars

De bløde fødselsdagsboller med hindbær var perfekte til skovturen

★★★★
Camilla

Mine kolleger elskede de bløde fødselsdagsboller med vaniljecreme til frokostpausen

★★★★★