spisekunst.dk

Champignon-tarteletter med limecurd - Opskrift på forret, vegetarisk

Champignon-tarteletter med limecurd

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Sprøde tartexplosioner med limecurd-twist er en opskrift, der kombinerer det bedste fra små, sprøde tarteletter med en velsmagende champignonblanding og en syrlig limecurd. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk vil få dine smagsløg til at danse af glæde. Prøv den i dag og oplev en smagseksplosion!

Ingredienser

Champignon(skåret i skiver)
200 gram
Løg(hakket)
1 stk
Smør(til stegning)
2 spsk
Tørret timian(eller frisk timian efter smag)
1 tsk
Lime(både saft og skal)
1 stk
100 gram
Æg(pisket)
2 stk
Tarteletskaller(færdiglavet)
6 stk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og læg tarteletskallerne på en bageplade.

5 min180Tarteletskallerne er klar til brug, når de er let gyldne.
2

Smelt smørret i en pande ved middel varme. Tilsæt løg og sautér, indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minMiddelLøgene er klare og bløde.
3

Tilsæt champignon og timian til panden og sautér, indtil svampene er gyldne og møre.

10 minMiddelChampignonerne er let gyldne og har afgivet deres væske.
4

Til limecurd: I en gryde, kombiner limesaft, -skal, sukker, og piskede æg. Kog ved lav varme under konstant omrøring, indtil blandingen tykner.

8 minLavLimecurden er tyknet og dækker bagsiden af en ske.
5

Fyld de forbagte tarteletter med champignonblandingen og top med en skefuld limecurd.

5 minN/ATarteletterne er fyldte og klar til servering.

Kommentarer

Mette

Haha, jeg prøvede at lave de her tarteletter til en middag med veninder, og da jeg serverede dem, troede de, det var en slags eksperimentel dessert! Champignon og limecurd? Det var en overraskelse, men de blev faktisk godt modtaget. Måske lidt for sødt til min smag, men sjovt at prøve noget nyt!

★★★★★
Lars

Jeg elsker champignon, men at kombinere dem med limecurd... det var lidt som at spise en skov med en citron i midten. Interessant, men jeg tror, jeg holder mig til de klassiske tarteletter næste gang. God idé, men ikke helt min kop te.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede disse til en familieaften, og mine børn syntes, det var sjovt at have noget så 'voksent' som limecurd på deres mad. De spurgte, om de kunne få det på deres morgenmad også! En succes hos os, og det var nemt at lave.

★★★★
Jens

Jeg prøvede opskriften, og da jeg kom til at brænde limecurden lidt, blev den lidt som en karamel. Ikke helt planlagt, men det smagte faktisk godt! Så hvis du vil have en lille twist, så lad den bare brænde lidt.

★★★★★
Anna

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og denne opskrift var perfekt til det. Champignon og limecurd er en kombination, jeg aldrig havde tænkt på, men det fungerede overraskende godt. Jeg tilføjede lidt chili for at give det en ekstra kick - anbefales!

★★★★
Mette

Champignon-tarteletterne var lækre og luftige

★★★★★
Camilla

Limecurden gav en dejlig syrlig smag til retten

★★★★
Jacob

Perfekte til en picnic i skoven

★★★★