spisekunst.dk

Chili-lime rejer med koriander - Opskrift på hovedret, skaldyr, asiatisk

Chili-lime rejer med koriander

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Chili-lime-rejer med koriander er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en perfekt balance mellem varme fra chili og friskhed fra lime og koriander, er dette den bedste forret, du kan lave på få minutter. Prøv denne smagseksplosion og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Rejer(rå, uden skal)
500 gram
Lime(saften og skallen)
2 stk
Rød chili(finthakket, juster efter smag)
1 stk
1 håndfuld
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Rens og tør rejerne grundigt med køkkenrulle.

5 minRejerne skal være tørre og faste
2

I en skål, bland limejuice, limeskal, finthakket chili, olivenolie, salt og peber.

3 minMarinaden skal være velduftende og let olieagtig
3

Tilsæt rejerne til skålen og vend dem godt i marinaden. Lad dem marinere i køleskabet i mindst 15 minutter.

15 minKøleskabstemperaturRejerne skal være jævnt dækket af marinaden
4

Opvarm en pande på medium-høj varme og tilsæt de marinerede rejer.

5 minMedium-høj varmeRejerne begynder at blive lyserøde og faste
5

Steg rejerne i 3-4 minutter, eller indtil de er gennemstegte.

4 minMedium-høj varmeRejerne skal være helt lyserøde og faste
6

Pynt med frisk koriander og server straks.

1 minRetten skal dufte frisk og aromatisk

Kommentarer

Mads

500 gram rejer? Det er jo en festmåltid! Jeg havde kun 300 gram sidste gang, og det var lige akkurat nok til mig selv. Men chili-lime kombinationen er bare så god, at jeg ikke kunne holde mig væk fra at spise mere!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at marinere rejerne i 15 minutter som anbefalet, men endte med at glemme dem i køleskabet i en time. Resultatet? De blev bare endnu bedre! Så hvis du har tid, lad dem marinere længere - det gør en stor forskel!

★★★★★
Lars

Jeg er ikke så vild med koriander, så jeg erstattede det med persille. Det blev også godt, men mangler lidt af den friske smag. Måske skal jeg prøve at være modig og give korianderen en chance næste gang!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt limeskal i en marinade før, men det giver virkelig en ekstra dimension til smagen. Min mand spurgte, om jeg havde været på en fancy kokkeskole - haha, nej, bare læst denne opskrift!

★★★★
Mikkel

Jeg havde en lille udfordring med at finde den perfekte balance mellem chili og lime. Første gang blev det lidt for krydret, men anden gang havde jeg lært min lektion og skruede ned for chilin. Nu er det en fast favorit herhjemme!

★★★★
Mette

De friske korianderblade gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Thomas

Chili-lime kombinationen passede perfekt til grillfesten

★★★★
Louise

Disse rejer var perfekte til picnic i parken

★★★★