spisekunst.dk

Curry-kartoffelfritter - Opskrift på tilbehør, snacks

Curry-kartoffelfritter

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Karry-Kartoffel-Knald er din nye yndlingssnack - nem og hurtig at lave med blot 15 minutters tilberedningstid. Disse sprøde kartoffelfritter med en skarp karrysmag får gæsterne til at komme tilbage for mere. Prøv den bedste danske opskrift og imponer med en enkel, men smagfuld ret!

Ingredienser

Kartofler(skrællede og kogte)
500 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Karrypulver(mild eller stærk efter smag)
2 tsk
Æg(kan udelades for vegansk version)
1 stk
Olie(til stegning, f.eks. rapsolie)
2 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Mos de kogte kartofler i en stor skål.

5 minKartoffelmosen skal være blød og uden klumper.
2

Tilsæt finthakket løg, karrypulver, æg samt salt og peber til kartoffelmosen.

3 minBlandingen skal være jævnt fordelt og krydret.
3

Form små flade kager af kartoffelblandingen.

5 minDe skal være faste nok til at holde formen, men stadig bløde.
4

Varm olien op på en pande ved middel varme.

2 min180°COlien skal være varm, men ikke ryge.
5

Steg kartoffelfritterne i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider.

10 minFritterne skal være gyldne og sprøde udenpå.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse curry-kartoffelfritter i går, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra karrypulver, fordi jeg elsker den smag. Min mand spurgte, om vi havde fået en ny køkkenmaskine, fordi fritterne var så sprøde. Hahaha!

★★★★★
Jens

500 gram kartofler? Det lyder som en god start på en fest! Jeg lavede dem til en lille sammenkomst, og de forsvandt hurtigere end øllet. Måske skulle jeg have brugt lidt mere olie, for nogle af dem blev lidt for klistrede. Men ellers super lækkert!

★★★★
Lone

Jeg havde aldrig troet, at kartofler og karry kunne gå så godt sammen. Jeg lavede dem til børnene, og de spiste dem faktisk! Det er et mirakel i sig selv. Men jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at forme kagerne, for de blev lidt klæbrige.

★★★★
Poul

Jeg prøvede at lave disse fritter i en fart, og det endte med, at jeg brændte dem lidt. Måske fordi jeg havde lidt for travlt med at se fodboldkampen. Men smagen var der stadig, så det var ikke helt forgæves. Næste gang skal jeg nok holde øje med olien!

★★★★★
Hanne

Jeg lavede disse til en frokost med veninderne, og de blev helt vilde med dem! En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, men nej, det var bare ægget og karryen, der gjorde susen. Super nemt og lækkert!

★★★★★
Anna

Disse curry-kartoffelfritter er perfekte til en hyggelig film aften!

★★★★★
Mads

Jeg kan godt lide den krydrede smag af karry på kartoffelfritterne

★★★★
Ida

Curry-kartoffelfritterne er et lækkert alternativ til traditionelle pommes frites

★★★★★