spisekunst.dk

Flødekartofler - Opskrift på retter, tilbehør, vegetabilske retter

Flødekartofler

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kartoffeldrømme i flødeskyl - denne nemme opskrift på flødekartofler i ovnen vil få dine smagsløg til at danse. Med en smule hvidløg og muskatnød bliver denne ret en lækker overraskelse på tallerkenen. Prøv den bedste version af flødekartofler på dansk og nyd hver bid!

Ingredienser

Kartofler(gerne af en fast sort)
800 gram
Fløde(piskefløde)
300 milliliter
Mælk(helst sødmælk)
200 milliliter
Hvidløg(finthakket)
1 fed
1 tsk
0.5 tsk
Muskatnød(friskrevet, valgfrit)
0.25 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°COvnen er varm, når den har nået den indstillede temperatur.
2

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, cirka 2-3 mm tykke.

10 minKartoffelskiverne er jævnt skåret og tynde.
3

Smør et ovnfast fad med lidt smør.

2 minFadet er dækket med et tyndt lag smør.
4

Læg et lag kartoffelskiver i bunden af fadet. Drys lidt salt, peber og muskatnød over.

5 minKartoffellaget er jævnt fordelt med krydderier.
5

Gentag lagene indtil alle kartoflerne er brugt.

5 minFadet er fyldt med lag af kartofler og krydderier.
6

Bland fløde, mælk og hakket hvidløg i en skål. Hæld blandingen over kartoflerne.

3 minKartoflerne er delvist dækket af den cremede blanding.
7

Dæk fadet med aluminiumsfolie og bag i ovnen i 30 minutter.

30 min200°CKartoflerne begynder at blive møre.
8

Fjern folien og bag yderligere 15-20 minutter, eller indtil toppen er gylden og kartoflerne er møre.

20 min200°CToppen er gyldenbrun og kartoflerne er møre ved gennemborende med en gaffel.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en familiesammenkomst, og alle blev helt vilde med flødekartoflerne! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg - man kan aldrig få for meget hvidløg, siger jeg altid! Og så blev de bare endnu bedre.

★★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave flødekartofler, der smagte så godt som min bedstemors. Men med den her opskrift kom jeg faktisk ret tæt på! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre mælk, fordi jeg havde en rest fløde, der skulle bruges op. Super nemt og lækkert!

★★★★
Sofie

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi lo så meget, fordi vi havde glemt at tænde ovnen i 10 minutter! Men da vi endelig fik dem i ovnen, blev de alligevel perfekte. Lidt ekstra tid under folien skadede ikke. Og så blev der også tid til en ekstra drink!

★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at skrælle kartofler, så jeg brugte en kartoffelskærer til at få dem i skiver. Det gik hurtigt og nemt, men jeg tror, jeg skar dem lidt for tynde, for de blev lidt for bløde. Men smagen var der stadig, så det var ikke noget stort problem.

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt muskatnød før, men det gav en rigtig god smag til flødekartoflerne. Jeg havde også en lille hvidløg, så jeg brugte to fed i stedet for én, og det blev bare perfekt. En super opskrift til en hyggelig aften med familien!

★★★★★
Maria

Disse flødekartofler med bacon var virkelig lækre!

★★★★★
Anders

Jeg toppede mine flødekartofler med revet ost - det gav en skøn sprødhed

★★★★
Camilla

Flødekartofler er en perfekt ret at servere til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★