spisekunst.dk

Flammekueche - Opskrift på middag, forret, bagværk

Flammekueche

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Flammekueche er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en sprød og lækker oplevelse med crème fraîche, løg og bacon. Bag den i ovnen på blot 12 minutter og nyd den gyldne, boblende lækkerhed. Den er perfekt til travle dage, hvor du alligevel ønsker noget smagfuldt og tilfredsstillende på tallerkenen.

Ingredienser

Hvedemel(Type 00 eller almindeligt hvedemel)
200 gram
100 ml
1 teskefuld
Crème fraîche(18% eller 38% fedt)
200 gram
Løg(tyndt skivede)
2
Bacon(i tern eller tyndt skivet)
150 gram

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 250°C (eller så varmt som muligt).

10 min250°COvnen skal være meget varm.
2

Bland mel, vand og salt i en skål, og ælt til en glat dej.

5 minDejen skal være elastisk og glat.
3

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en meget tynd cirkel eller firkant.

5 minDejen skal være næsten gennemsigtig.
4

Fordel crème fraîche jævnt over dejen.

2 minEt jævnt, tyndt lag over hele dejen.
5

Fordel de tyndt skivede løg og bacon over crème fraîchen.

3 minLøg og bacon skal være jævnt fordelt.
6

Bag i ovnen i 10-12 minutter, indtil bunden er sprød og gylden og fyldet er boblende.

12 min250°CBunden skal være sprød og gylden; fyldet skal være boblende.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her Tarte Flambée, men min dej blev alt for tynd og rev sig i stykker. Måske skal jeg bare købe færdig pizzadej næste gang! 😂

★★★★★
Jens

250°C? Min ovn kan kun op i 225°C, men det blev alligevel godt. Løgene og baconen blev perfekte. Skal prøve at få fat i en bedre ovn!

★★★★
Mette

Jeg tilføjede lidt hvidløg til crème fraîchen, og det gav en ekstra smag. Min mand sagde, det var det bedste, han nogensinde har smagt. Måske skal jeg åbne en restaurant!

★★★★★
Pia

Hvorfor skal der altid være bacon i alt? Jeg prøvede med champignon i stedet, og det blev også godt. Vegetarisk Tarte Flambée er også en vinder!

★★★★
Søren

Jeg havde ikke crème fraîche, så jeg brugte kærnemælk i stedet. Det blev lidt anderledes, men stadig godt. Næste gang skal jeg huske at handle ind!

★★★★★
Mette

Tarte Flambée Alsacienne er perfekt til en hyggelig aften med venner og rødvin.

★★★★★
Anders

Den sprøde bund og den cremede creme fraiche gør dette til en lækker snack til en film aften.

★★★★
Louise

Jeg tilføjede lidt tynde skiver af løg for ekstra smag - det var en sand smagsoplevelse!

★★★★★