Hachis Parmentier er kartoffelmossens chance for at brillere i ovnen. Denne nemme danske opskrift kombinerer hakket oksekød, løg og gulerødder med en gylden kartoffelmos-topping, hvilket gør den til en hurtig og lækker middagsfavorit.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C.
Skræl og kog kartoflerne i saltet vand, indtil de er møre.
Mens kartoflerne koger, svits løg, hvidløg og gulerødder i en stor pande, indtil de er bløde.
Tilsæt hakket kød til panden og brun det. Krydr med timian, rosmarin, salt og peber.
Mos kartoflerne med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
Fordel kødblandingen i et ovnfast fad. Spred kartoffelmosen jævnt over kødet.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil toppen er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg lavede den her Hachis Parmentier til min familie, og mine børn elsker det! Men jeg må indrømme, at jeg altid tilføjer lidt ekstra hvidløg, fordi det giver en ekstra smagskick. Og så bruger jeg også lidt mere smør i kartoffelmosen - det er jo søndag hver dag, når man spiser det her!
Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke rosmarin, så jeg brugte oregano i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, at rosmarinen giver en mere autentisk smag. Næste gang skal jeg huske at købe den!
Hachis Parmentier er min go-to ret, når jeg har gæster. Det er nemt at lave, og alle elsker det. Men jeg har lært, at hvis man bruger lidt mindre mælk i kartoffelmosen, bliver den mere fast og nemmere at sprede jævnt over kødet. Lille trick, der gør en stor forskel!
Jeg lavede denne ret til en date, og det gik godt, indtil jeg brændte kartoffelmosen lidt for meget. Men min date sagde, at det var 'charmerende' og spiste det alligevel. Så måske er det ikke så slemt at brænde det lidt - det giver karakter!
Jeg elsker denne opskrift, men jeg tilføjer altid lidt røde linser til kødblandingen for at få lidt ekstra protein og fylde. Det gør retten lidt sundere og mere mættende. Prøv det, hvis I har lyst til at eksperimentere lidt!
Hachis Parmentier er perfekt til en hyggelig aften derhjemme med familien
Den revne ost på toppen gjorde retten ekstra lækker
Hachis Parmentier er ideel til en hurtig frokost på arbejdet