spisekunst.dk

Friteret Ris med en Twist - Opskrift på hovedretter, vegetarisk, asiatisk

Friteret Ris med en Twist

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Friteret ris - hurtig og nem at lave på kun 15 minutter! Denne danske opskrift bruger enkle ingredienser som jasminris, ærter, gulerødder og løg, krydret med sojasovs for en smagfuld oplevelse. Perfekt til travle aftener, hvor du alligevel vil have noget lækkert og hjemmelavet.

Ingredienser

Jasminris(forkogt og afkølet)
200 gram
Æg(øko eller frilands)
2 stk
Løg(finthakket)
1 stk
Gulerod(skåret i små tern)
1 stk
Ærter(frosne)
100 gram
Sojasovs(mørk)
2 spiseskefulde
Olie(til stegning, fx rapsolie)
2 spiseskefulde
Salt(efter smag)
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Opvarm 1 spiseskefuld olie i en stor pande eller wok ved medium-høj varme.

1 minmedium-højolien begynder at skinne
2

Tilsæt de finthakkede løg og steg dem, indtil de er gennemsigtige.

3 minmedium-højløgene er bløde og gennemsigtige
3

Tilsæt gulerodstern og ærter, og steg i yderligere 3-4 minutter.

4 minmedium-højgulerødderne er let bløde
4

Skub grøntsagerne til siden af panden. Tilsæt den resterende olie og slå æggene ud i panden. Rør rundt, indtil de er let røræg.

2 minmediumæggene er netop stivnet
5

Tilsæt den forkogte ris og sojasovs. Bland alt godt sammen, og steg i yderligere 5 minutter.

5 minmedium-højrisene er gennemvarme og jævnt blandet med grøntsagerne
6

Smag til med salt og peber, og server straks.

1 minikke relevantsmagen er afbalanceret

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde brugt hele saltbøtten! Måske lidt for meget salt, men ellers super lækker. Jeg tilføjede også lidt hvidløg, fordi alt bliver bedre med hvidløg, ikke?

★★★★
Mikkel

Ærter i fried rice? Det er som at finde en nål i en høstak, men når man først gør det, er det værd det! Jeg havde også lidt svært ved at få æggene til at blive røræg uden at brænde dem. Men god opskrift!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede den her til mine børn, og de spiste alt sammen! Det er et mirakel. Jeg tror, det var gulerødderne, der gjorde det. De elsker gulerødder. Måske skulle jeg have brugt mere gulerod og mindre løg, haha!

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke jasminris, så jeg brugte basmatiris i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den bløde konsistens. Næste gang skal jeg huske at købe jasminris. Ellers en nem og lækker opskrift!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig prøvet at lave fried rice før, og jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs for at brænde æggene. Men det gik fint! Jeg tilføjede også lidt chili for at give det lidt mere schwung. Godkendt!

★★★★
Mette

Jeg elsker at tilføje masser af grøntsager til min Fried Rice!

★★★★★
Anders

Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave!

★★★★
Maria

Jeg brugte kylling i min Fried Rice - det gjorde den ekstra lækker!

★★★★★