spisekunst.dk

Gyros - Opskrift på hovedret,snack,grill

Gyros

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Gyros med Pommes Frites: Den Hurtige Løsning! Denne nemme og hurtige opskrift på gyros inkluderer en sjov twist med pommes frites, som gør den til en perfekt løsning for travle dage. Prøv denne lækre ret, der er klar på bare 12 minutter!

Ingredienser

Svinekød eller kylling(skåret i tynde skiver)
500 gram
Tzatziki sauce(kan købes færdiglavet eller hjemmelavet)
150 ml
Tomater(skåret i skiver)
2 stk
Løg(skåret i tynde skiver)
1 stk
Pomfritter(tilberedt efter anvisning)
200 gram
efter smag

Fremgangsmåde

1

Marinér kødet med olivenolie, salt og peber, og lad det trække i 15 minutter.

15 minKødet bør dufte aromatisk og være jævnt dækket af olie og krydderier.
2

Grill kødet på en varm pande eller grill i cirka 10 minutter, indtil det er gennemstegt.

10 min200°CKødet skal have en gyldenbrun farve og være mørt.
3

Varm pitabrødene kort på grillen eller i en brødrister.

2 minPitabrødene skal være let sprøde og lune.
4

Samle gyros ved at fylde pitabrødene med grillet kød, tzatziki, tomater, løg og pomfritter.

5 minIngredienserne skal være jævnt fordelt og pitabrødet fyldt, men ikke overfyldt.

Kommentarer

Mads

500 gram kød til 2 pitabrød? Det er som at gå på en buffet med en teske! Jeg ender altid med at lave ekstra pitabrød, så der bliver noget til alle.

★★★★
Lene

Jeg prøvede at marinere kødet i 15 minutter, men min mand havde glemt at tænde for grillen, så det blev til en time. Smagen var fantastisk, men kødet var lidt tørt. Måske skulle jeg have tjekket først!

★★★★★
Jesper

Pomfritter i gyros? Det er som at putte chokolade på en pizza - det virker ikke rigtigt, men det smager fandenivoldsk godt! Jeg bruger altid ekstra meget tzatziki for at dække over det.

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig prøvet at varme pitabrød i en brødrister før, og det blev en lille katastrofe. Brødet blev så hårdt, at jeg kunne bruge det som frisbee. Næste gang prøver jeg med grillen!

★★★★★
Mikkel

Jeg laver altid gyros med kylling, fordi svinekød gør mig altid lidt nervøs. Man ved aldrig, om det er gennemstegt nok. Men med kylling føler jeg mig som en mesterkok!

★★★★★
Emma

Gyros med frisk tomat og løg smager helt fantastisk!

★★★★★
Mette

Gyros er perfekt til en hyggelig picnic i parken med vennerne.

★★★★
Anders

Jeg savnede lidt tzatziki til min gyros.

★★★★★