Koteletter i fad med svampe og tomat er den nemme opskrift, der gør ovnbagt mad til en leg. Med en smagfuld blanding af sauterede champignoner og tomater er dette den bedste måde at nyde svinekoteletter på, dansk stil. Prøv denne hurtige og lækre ret, der garanteret vil imponere!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Krydr svinekoteletterne med salt og peber på begge sider.
Smelt smørret i en pande over middelhøj varme. Tilsæt de hakkede løg og sauter i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
Tilsæt champignonerne til panden og sauter i yderligere 5 minutter, indtil de er gyldne.
Læg svinekoteletterne i et ovnfast fad. Fordel de skivede tomater over koteletterne.
Hæld sauterede løg og champignoner over tomaterne. Hæld fløden jævnt over retten.
Dæk fadet med aluminiumsfolie og bag i ovnen i 25-30 minutter.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn spiste alt! Det er et mirakel, for de hader normalt svampe. Måske var det fløden, der gjorde suset. En lille anbefaling: Brug gerne lidt ekstra peber, det giver en god smag.
Jeg havde aldrig troet, at svinekoteletter og tomater kunne gå så godt sammen. Det blev en overraskelse til middag, og min kone spurgte, om jeg havde fået en ny kogebog. Helt ærligt, jeg tror, det var smøret, der gjorde det. 5 stjerner fra mig!
Jeg glemte at købe fløde, så jeg brugte mælk i stedet. Det blev også godt, men lidt tyndere selvfølgelig. Næste gang skal jeg huske fløden. Ellers en nem og lækker opskrift!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men jeg tror, jeg blev forelsket i en svinekotelet. Den her opskrift er simpelthen fantastisk! Jeg havde aldrig brugt tomater på den måde før, men det giver en frisk smag. Anbefales!
Jeg havde ikke aluminiumsfolie, så jeg brugte et låg i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, folien gør det lidt mere saftigt. Alligevel en god og nem opskrift at følge. Jeg vil prøve den igen med folien næste gang.
Koteletterne var saftige og møre, perfekt med de friske svampe
Tomaterne gav retten en dejlig friskhed
Denne ret var hurtig at lave og passede godt til en travl hverdag