spisekunst.dk

Mild hønsesalat - Opskrift på frokost, salater

Mild hønsesalat

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Karrykyllingens hemmelige våben: Druer! Denne nemme og hurtige opskrift på mild hønsesalat med et twist af karry og søde grønne druer vil få dine smagsløg til at danse. Perfekt til at servere på brød eller som et lækkert tilbehør!

Ingredienser

Kyllingebryst(kogt og revet)
300 gram
Mayonnaise(kan erstattes med creme fraiche for en lettere version)
100 gram
Selleristilk(finthakket)
1 stk
Grønne druer(halveret og uden kerner)
50 gram
Karrypulver(kan justeres efter smag)
0.5 tsk
1 knsp
Peber(friskkværnet)
1 knsp

Fremgangsmåde

1

Kog kyllingebrystet i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil det er gennemkogt. Lad det køle af og riv det i mindre stykker.

20 minsimmerkyllingen er hvid hele vejen igennem og let at rive
2

I en skål, bland mayonnaise med karrypulver, salt og peber.

2 minensartet blanding uden klumper
3

Tilsæt den revne kylling, finthakket selleri og halverede druer til mayonnaiseblandingen. Rør godt rundt, så alle ingredienserne er jævnt fordelt.

5 minensartet fordeling af ingredienserne
4

Dæk skålen til og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagene kan blande sig.

30 minkøleskabkold og fast salat
5

Server hønsesalaten kold på friskbagt brød eller som tilbehør til frokost.

2 minkølig og frisk smag

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede denne opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde glemt at tilføje kyllingen! Måske fordi jeg blev lidt for ivrig med mayonnaisen... Men smagen var god, og druerne gav en fin friskhed!

★★★★
Mikkel

Karrypulver i hønsesalat? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg tilføjede lidt ekstra, og nu smager det som en indisk fest. Perfekt til at imponere svigermor!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne til en frokost med veninder, og vi blev alle enige om, at sellerien gav en god crunch. Men næste gang skal jeg nok bruge lidt mindre mayonnaise - det blev lidt for cremet!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge grønne druer i hønsesalat før. Det gav en sød kontrast til kyllingen. Min kone syntes, det var så lækkert, at hun spiste det hele og lod mig gå sulten!

★★★★
Anna

Jeg glemte at køle kyllingen ned, før jeg rev den, så det blev lidt af en varm affære. Men efter en time i køleskabet var det perfekt. En god lærestreg!

★★★★★
Lise

Den milde hønsesalat med sprøde æbler var perfekt til picnicen i parken.

★★★★★
Peter

Mums, det var lækkert med den cremede hønsesalat med syltede druer til frokost!

★★★★
Mette

Hønsesalaten med knasende valnødder var et hit til brunchen i weekenden.

★★★★★