spisekunst.dk

Mørbrad med lakridssauce - Opskrift på aftensmad, festmad

Mørbrad med lakridssauce

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Mørbrad med lakridssauce - en opskrift, der kombinerer det bedste fra det danske køkken med en overraskende twist. Denne nemme og hurtige ret får smagsløgene til at danse med sin unikke lakridssauce, som er både sød og krydret. Prøv denne opskrift og oplev en smagsoplevelse, der er lige så dansk, som den er uventet!

Ingredienser

Svinemørbrad(afpudset)
500 gram
Smør(usaltet)
1 spsk
Fløde(piskefløde)
200 ml
Lakridspulver(fintmalet)
1 spsk
1 tsk
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Krydr mørbraden med salt og peber.

5 min180°Cmørbraden skal være jævnt dækket af krydderierne
2

Smelt smørret i en stegepande over middel varme. Brun mørbraden på alle sider.

10 minmiddel varmemørbraden skal have en gyldenbrun overflade
3

Overfør mørbraden til et ovnfast fad og steg i ovnen i 20 minutter, eller indtil den er gennemstegt.

20 min180°Ckødet skal være fast at trykke på
4

Mens mørbraden steger, hæld fløden i en lille gryde og varm den op over lav varme. Tilsæt lakridspulver, sukker og citronsaft, og rør indtil alt er opløst.

5 minlav varmesaucen skal være jævn og let boblende
5

Lad saucen småkoge i yderligere 5 minutter, indtil den tykner let. Smag til med salt og peber.

5 minlav varmesaucen skal være lidt tykkere og have en balanceret smag
6

Skær mørbraden i skiver og server med den varme lakridssauce.

5 minmørbradskiverne skal være saftige og let lyserøde i midten

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand blev helt vild med lakridssaucen! Han sagde, det smagte som en dessert, men jeg tror, han bare gerne vil have lakrids til alt. 5 stjerner fra os!

★★★★★
Jens

20 minutter i ovnen? Min mørbrad var stadig rå i midten! Måske skal man have en kødkværn med, hvis man vil have den gennemstegt. Saucen var dog god, men lidt sød til min smag.

★★★★★
Mette

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge lakridspulver i en sauce før. Det blev en rigtig hit hos børnene, som elsker lakrids. De spurgte, om vi kunne få lakridssauce til alt fra nu af!

★★★★
Poul

Jeg brændte lakridssaucen, fordi jeg glemte den på komfuret, mens jeg så nyhederne. Men mørbraden blev perfekt! Måske skal jeg holde mig til simple opskrifter herefter.

★★★★★
Hanne

Jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft for at få en mere frisk smag, og det fungerede super. Lakridssaucen blev en god kontrast til mørbraden. En sjov og lækker kombination!

★★★★
Lise

Mørbraden var saftig og lakridssaucen var perfekt balanceret

★★★★★
Mette

Lakridssmagen var overvældende, jeg kunne godt lide det

★★★★★
Anders

Mørbraden passede godt til en festmiddag med vennerne

★★★★