Mørbrad med lakridssauce - en opskrift, der kombinerer det bedste fra det danske køkken med en overraskende twist. Denne nemme og hurtige ret får smagsløgene til at danse med sin unikke lakridssauce, som er både sød og krydret. Prøv denne opskrift og oplev en smagsoplevelse, der er lige så dansk, som den er uventet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Krydr mørbraden med salt og peber.
Smelt smørret i en stegepande over middel varme. Brun mørbraden på alle sider.
Overfør mørbraden til et ovnfast fad og steg i ovnen i 20 minutter, eller indtil den er gennemstegt.
Mens mørbraden steger, hæld fløden i en lille gryde og varm den op over lav varme. Tilsæt lakridspulver, sukker og citronsaft, og rør indtil alt er opløst.
Lad saucen småkoge i yderligere 5 minutter, indtil den tykner let. Smag til med salt og peber.
Skær mørbraden i skiver og server med den varme lakridssauce.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand blev helt vild med lakridssaucen! Han sagde, det smagte som en dessert, men jeg tror, han bare gerne vil have lakrids til alt. 5 stjerner fra os!
20 minutter i ovnen? Min mørbrad var stadig rå i midten! Måske skal man have en kødkværn med, hvis man vil have den gennemstegt. Saucen var dog god, men lidt sød til min smag.
Jeg havde aldrig tænkt på at bruge lakridspulver i en sauce før. Det blev en rigtig hit hos børnene, som elsker lakrids. De spurgte, om vi kunne få lakridssauce til alt fra nu af!
Jeg brændte lakridssaucen, fordi jeg glemte den på komfuret, mens jeg så nyhederne. Men mørbraden blev perfekt! Måske skal jeg holde mig til simple opskrifter herefter.
Jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft for at få en mere frisk smag, og det fungerede super. Lakridssaucen blev en god kontrast til mørbraden. En sjov og lækker kombination!
Mørbraden var saftig og lakridssaucen var perfekt balanceret
Lakridssmagen var overvældende, jeg kunne godt lide det
Mørbraden passede godt til en festmiddag med vennerne