Mormors vegetarfrikadeller er ikke bare en nem og hurtig opskrift, men også en lækker overraskelse med frisk dild og persille. De er perfekte til at imponere gæsterne med minimal indsats og maksimal smag. Prøv denne danske favorit og nyd den gyldne lækkerhed!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Mos de kogte kartofler i en stor skål.
Tilsæt revet gulerod, revet løg, persille, dild, æg og havregryn til kartoffelmosen. Rør det hele godt sammen.
Krydr blandingen med salt og peber. Form små frikadeller af blandingen.
Varm olie op på en pande ved middel varme. Steg frikadellerne på begge sider, indtil de er gyldenbrune.
Kommentarer
Havregryn i frikadeller? Det lyder som noget, min svigermor ville finde på! Men de blev faktisk rigtig gode. Jeg tilføjede lidt ekstra dild, fordi jeg elsker den smag. Perfekt til en let aftensmad.
Jeg prøvede at lave disse til en vegetarisk ven, og han blev helt vild med dem! Han sagde, at de smagte som hans bedstemors, men uden kødet. Jeg havde lidt svært ved at forme dem, så de blev lidt flade, men smagen var der!
Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at kartofler og gulerødder kunne blive til noget så lækkert. Jeg havde ikke frisk dild, så jeg brugte tørret, og det fungerede fint. Perfekt til at bruge restekartofler!
Jeg lavede disse til en familieaften, og mine børn syntes, de lignede små rumskibe! De blev også spist i en fart. Jeg havde ikke løg, så jeg brugte løgpulver i stedet, og det gik også godt.
Jeg havde aldrig prøvet at lave vegetarfrikadeller før, men disse var nemme at lave. Jeg brændte dog næsten den ene side, fordi jeg blev distraheret af en telefonopkald. Men de smagte alligevel godt!
Disse frikadeller er perfekte til madpakken!
Jeg tilføjede lidt frisk persille for ekstra smag.
Mine børn elskede disse vegetarfrikadeller på vores skovtur.