spisekunst.dk

Mormors Vegetarfrikadeller - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Mormors Vegetarfrikadeller

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Mormors vegetarfrikadeller er ikke bare en nem og hurtig opskrift, men også en lækker overraskelse med frisk dild og persille. De er perfekte til at imponere gæsterne med minimal indsats og maksimal smag. Prøv denne danske favorit og nyd den gyldne lækkerhed!

Ingredienser

Kartofler(skrællet og kogt)
500 gram
2 stk
Løg(revet)
1 stk
2 spsk
Frisk dild(hakket)
1 spsk
2 stk
100 gram
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Olie(til stegning)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Mos de kogte kartofler i en stor skål.

5 minkartoflerne er glatte og uden klumper
2

Tilsæt revet gulerod, revet løg, persille, dild, æg og havregryn til kartoffelmosen. Rør det hele godt sammen.

5 minen jævn, ensartet blanding
3

Krydr blandingen med salt og peber. Form små frikadeller af blandingen.

10 minfrikadellerne holder formen og klistrer ikke
4

Varm olie op på en pande ved middel varme. Steg frikadellerne på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

15 minmiddel varmefrikadellerne er sprøde og gyldne

Kommentarer

Lone

Havregryn i frikadeller? Det lyder som noget, min svigermor ville finde på! Men de blev faktisk rigtig gode. Jeg tilføjede lidt ekstra dild, fordi jeg elsker den smag. Perfekt til en let aftensmad.

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave disse til en vegetarisk ven, og han blev helt vild med dem! Han sagde, at de smagte som hans bedstemors, men uden kødet. Jeg havde lidt svært ved at forme dem, så de blev lidt flade, men smagen var der!

★★★★★
Trine

Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at kartofler og gulerødder kunne blive til noget så lækkert. Jeg havde ikke frisk dild, så jeg brugte tørret, og det fungerede fint. Perfekt til at bruge restekartofler!

★★★★
Jens

Jeg lavede disse til en familieaften, og mine børn syntes, de lignede små rumskibe! De blev også spist i en fart. Jeg havde ikke løg, så jeg brugte løgpulver i stedet, og det gik også godt.

★★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig prøvet at lave vegetarfrikadeller før, men disse var nemme at lave. Jeg brændte dog næsten den ene side, fordi jeg blev distraheret af en telefonopkald. Men de smagte alligevel godt!

★★★★★
Mette

Disse frikadeller er perfekte til madpakken!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt frisk persille for ekstra smag.

★★★★
Anna

Mine børn elskede disse vegetarfrikadeller på vores skovtur.

★★★★★