spisekunst.dk

Naanbrød - Opskrift på bagværk, brød

Naanbrød

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Naanbrød på 20 minutter: Enkelt og lækkert! Denne nemme opskrift på naanbrød bruger yoghurt for at give ekstra blødhed og smag. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Hvedemel(kan også bruge fuldkornsmel for en grovere tekstur)
400 gram
Tørgær(svarende til en pakke)
7 gram
Sukker(til at aktivere gæren)
1 teskefuld
Salt(kan justeres efter smag)
1 teskefuld
Almindelig yoghurt(kan erstattes med græsk yoghurt for en tykkere konsistens)
250 milliliter
Olie(olivenolie eller smeltet smør kan bruges)
2 spiseskefulde

Fremgangsmåde

1

Bland hvedemel, tørgær, sukker og salt i en stor skål.

5 miningredienserne skal være jævnt fordelt
2

Tilsæt yoghurt og olie til de tørre ingredienser og rør, indtil dejen begynder at samle sig.

5 mindejen skal være klistret, men sammenhængende
3

Ælt dejen på en let meldrysset overflade i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

10 mindejen skal være smidig og springe tilbage ved let tryk
4

Lad dejen hvile i en oliesmurt skål, dækket med et klæde, i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen skal være hævet og luftig
5

Forvarm ovnen til 220°C eller varm en pande op på høj varme.

10 min220°Covnen skal være varm, panden skal være rygende
6

Del dejen i 8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en oval form.

10 minbrødene skal være jævnt tynde, ca. 0,5 cm
7

Bag hvert naanbrød i ovnen eller på panden i 2-3 minutter pr. side, indtil de er gyldne og let puffede.

20 min220°Cbrødene skal være gyldne og bløde med brune pletter

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave naanbrødet, men glemte at tilsætte olie. Det blev alligevel godt, men lidt tørt. Måske kan man bruge smør i stedet for olie næste gang? Jeg havde også en lille 'hjælper' i køkkenet, min hund, som syntes, at yoghurt var en god snack!

★★★★★
Mikkel

Æltede dejen i 10 minutter, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men det var det værd! Naanbrødene blev super gode, og mine børn spiste dem som om de var ved at sulte ihjel. En succes!

★★★★
Sanne

Jeg havde ikke tørgær, så jeg brugte frisk gær i stedet. Det fungerede fint, men jeg måtte justere mængden lidt. Naanbrødene blev lidt tykkere end på billedet, men smagen var der! Jeg serverede dem med en god karry - perfekt kombination!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at bage naanbrødene i ovnen, men de blev lidt for brune på toppen. Måske skal jeg sænke temperaturen lidt næste gang. Ellers var de lækre, og min kone sagde, at de smagte som i en indisk restaurant. Det er vel et godt tegn!

★★★★★
Pernille

Jeg lavede naanbrødene til en fest, og de forsvandt på ingen tid! Jeg havde også en lille 'ulykke' med dejen, da min kat besluttede at gå en tur på køkkenbordet. Men det blev alligevel en hit. Skal prøve at holde katten væk fra køkkenet næste gang!

★★★★
Mette

Naanbrød er perfekt til at dyppe i en lækker karrysovs

★★★★★
Lars

Jeg elsker den bløde konsistens og smagen af hvidløg i naanbrød

★★★★
Maria

Naanbrød er ideelt til en hyggelig picnic i parken

★★★★