spisekunst.dk

Pizzadej - Opskrift på bagning,hovedretter

Pizzadej

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Pizzadej på 15 minutter: Så nemt, at det næsten er ulovligt! Denne opskrift på pizzadej er så simpel og hurtig, at du vil føle dig som en mesterbager uden anstrengelse. Den er perfekt til travle aftener, hvor du alligevel ønsker at nyde en hjemmebagt pizza med din yndlingstopping.

Ingredienser

Hvedemel(almindeligt hvedemel, type 00 kan også anvendes for en finere struktur)
500 gram
Gær(frisk gær eller 7 gram tørgær)
25 gram
Vand(lunkent, ca. 37 grader)
3 deciliter
Sukker(for at aktivere gæren)
1 teskefuld
2 teskefulde
Olivenolie(ekstra jomfru, for smag og elasticitet)
2 spiseskefulde

Fremgangsmåde

1

Opløs gær og sukker i det lunkne vand i en stor skål.

5 mingæren er opløst, og der dannes små bobler
2

Tilsæt olivenolie og salt til gærblandingen.

2 miningredienserne er godt blandet
3

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør, indtil dejen begynder at samle sig.

10 mindejen er sammenhængende og let klistret
4

Ælt dejen på en meldrysset overflade i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

10 mindejen er glat, elastisk og fjeder tilbage ved let tryk
5

Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt klæde. Lad den hæve et lunt sted i cirka 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen er hævet til dobbelt størrelse
6

Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

10 min220ovnen er varm
7

Slå dejen ned og del den i to portioner. Rul hver portion ud til en tynd pizzabund.

10 mindejen er jævnt udrullet og klar til at blive toppet
8

Tilsæt dine ønskede toppings og bag pizzaerne i ovnen i 12-15 minutter, indtil bunden er sprød og gylden.

15 min220bunden er sprød og gylden, osten er smeltet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede denne opskrift i går, og min mand sagde, at det var den bedste hjemmelavede pizza, han nogensinde har smagt! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af at ælte i 10 minutter. Måske skulle jeg have brugt køkkenmaskinen... 😂

★★★★
Mikkel

Hvorfor skal der altid være så meget salt i opskrifter? Jeg halverede mængden, og det blev stadig godt. Men måske er det bare mig, der er saltbange!

★★★★★
Sofie

Jeg glemte at dække dejen med et fugtigt klæde, og den blev lidt tør på toppen. Men ellers blev den super god! Næste gang skal jeg nok huske klædet.

★★★★
Jens

Æltede som en gal mand i 10 minutter, og så blev min dej så glat, at den kunne bruges som spejl! Men seriøst, det er værd at bruge tiden på at ælte - det gør en stor forskel.

★★★★★
Anna

Jeg havde ikke olivenolie, så jeg brugte rapsolie i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den ekstra smag, som olivenolie giver. Næste gang skal jeg nok købe olivenolie!

★★★★★
Lise

Denne opskrift er perfekt til at lave mini pizzaer med børnene!

★★★★★
Morten

Jeg tænkte på Sofies kommentar om det fugtige klæde og brugte en badehætte i stedet for – det virkede som en charme! 😂

★★★★
Lise

Denne opskrift er perfekt til at lave mini pizzaer med børnene!

★★★★★
Morten

Jeg tænkte på Sofies kommentar om det fugtige klæde og brugte en badehætte i stedet for – det virkede som en charme! 😂

★★★★
Camilla

Pizzadejen var hurtig at lave og passede perfekt til en hyggelig film-aften hjemme. Vi lavede både en lækker pizza og et sprødt flutes!

★★★★★
Lise

Denne opskrift er perfekt til at lave mini pizzaer med børnene!

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt frisk basilikum til dejen - det gav en fantastisk smag!

★★★★
Camilla

Pizzadejen var hurtig at lave og passede perfekt til en hyggelig film-aften hjemme.

★★★★★