spisekunst.dk

Rugbrødschips med urtecreme - Opskrift på forretter, snacks

Rugbrødschips med urtecreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Rugbrødchips med urtecreme er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse! Tynde skiver af rugbrød bages i ovnen, indtil de er sprøde, og serveres med en frisk urtecreme, der får et ekstra kick fra citronsaft. Prøv denne danske snack og oplev, hvorfor den er den bedste!

Ingredienser

Rugbrød(gerne daggammelt for ekstra sprødhed)
4 skiver
Creme fraiche(18% fedt for fyldigere smag)
2 deciliter
Frisk dild(finthakket)
2 spiseskefulde
Frisk purløg(finthakket)
2 spiseskefulde
Citronsaft(friskpresset)
1 spiseskefuld
1 teskefuld
Peber(friskkværnet)
0.5 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180ingen sensoriske indikationer her, men ovnen skal være varm at røre ved
2

Skær rugbrødsskiverne i tynde strimler og læg dem på en bageplade med bagepapir.

5 minrumtemperaturbrødet skal være tørt, men stadig blødt nok til at skæres
3

Bag rugbrødsstrimlerne i ovnen i 10-15 minutter, eller indtil de er sprøde og let gyldne.

10-15 min180chipsene skal være sprøde og dufte ristet
4

Mens chipsene bager, bland creme fraiche, dild, purløg, citronsaft, salt og peber i en skål.

5 minkøligurtecremen skal være jævn og dufte frisk
5

Server de afkølede rugbrødschips med urtecremen som dip.

5 minrumtemperaturchipsene skal være afkølede og sprøde, cremen skal være kølig og smagfuld

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her rugbrødschips til en fest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg brændte den første bageplade, fordi jeg glemte dem i ovnen, mens jeg dansede rundt i køkkenet til min yndlingsmusik. Urtecremen var dog så god, at ingen lagde mærke til de lidt for sprøde chips!

★★★★
Mikkel

4 skiver rugbrød? Det lyder som en lille portion. Jeg havde en ven, der spiste det hele som snack, mens han ventede på, at resten af maden blev klar. Måske skal man doble opskriften, hvis man har sultne gæster!

★★★★★
Trine

Jeg elsker dild og purløg, så denne urtecreme er lige noget for mig. Men jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft for at give den en friskere smag. Perfekt til at dykke mine rugbrødschips i, mens jeg ser en god film!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig tænkt på at lave chips af rugbrød før, men det er faktisk genialt! Jeg havde dog ikke dild, så jeg brugte bare lidt ekstra purløg. Det blev også godt, men måske lidt for løgagtigt til min kones smag. Hun sagde, det lugtede som en løgfestival!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men mine rugbrødschips blev aldrig rigtig sprøde. Måske havde jeg skåret dem for tykke. Urtecremen var dog en redning, og jeg brugte den som dip til nogle købte chips i stedet. Ikke helt det samme, men stadig lækkert!

★★★★★
Mette

Rugbrødschipsene var sprøde og lækre!

★★★★★
Jacob

Urtecremen med persille gav en frisk smag

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★