spisekunst.dk

Spinat-Feta Filo-Fest - Opskrift på forretter, hovedretter, vegetarisk

Spinat-Feta Filo-Fest

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Spinatpie med et twist er en nem og hurtig opskrift, der bruger filodej til at skabe en sprød og gylden skorpe. Med en smagfuld blanding af spinat, fetaost og løg, er dette den bedste spinatpie, du kan lave i ovnen på dansk. Prøv denne opskrift og imponer dine gæster med et lækkert og enkelt måltid!

Ingredienser

Spinat(frisk eller optøet frossen)
500 gram
Fetaost(smuldret)
200 gram
Løg(hakket)
1 stk
Filodej(ca. 250 gram)
1 pakke
Smør(smeltet)
50 gram
Dild(frisk eller tørret)
efter smag
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 COvnen er varm
2

Skyl spinaten grundigt, og hak den groft.

5 minSpinat er ren og groft hakket
3

Varm lidt smør i en stor pande, og sauter løg, indtil de er bløde.

5 minmedium varmeLøgene er bløde og gennemsigtige
4

Tilsæt spinat til panden, og sauter indtil den er faldet sammen. Krydr med salt, peber og dild.

5 minmedium varmeSpinaten er faldet sammen og velduftende
5

Fjern fra varmen, og rør fetaosten i spinatblandingen.

3 minFeta er jævnt fordelt i blandingen
6

Læg et ark filodej på en bageplade og pensl med smeltet smør. Gentag med halvdelen af dejen.

5 minFilodejen er dækket af et tyndt lag smør
7

Fordel spinatblandingen jævnt på dejen, og dæk med de resterende lag filodej, penslet med smør mellem lagene.

5 minSpinatblandingen er jævnt fordelt, og dejen er glat og smørret
8

Skær forsigtigt i firkanter med en skarp kniv, og bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil dejen er gylden og sprød.

25 min180 CDejen er gylden og sprød

Kommentarer

Mette

Jeg elsker spanakopita, men hver gang jeg laver det, ender jeg med at spise halvdelen af fetaosten, mens jeg tilbereder. Måske skal jeg købe lidt ekstra næste gang! Dejligt opskrift, men husk at holde fingrene væk fra osten!

★★★★
Lars

Filodej er en katastrofe at arbejde med - det er som at kæmpe med en flok vrede sommerfugle. Men resultatet er værd det! Jeg tilføjede lidt ekstra dild, fordi jeg elsker smagen. God opskrift!

★★★★★
Anne

Jeg lavede denne til en familieaften, og mine børn spiste alt sammen! De troede, det var en slags græsk pizza. Jeg havde aldrig brugt filodej før, men det gik overraskende godt. Tak for en nem og lækker opskrift!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at spinat kunne smage så godt. Jeg havde lidt for meget smør på filodejen, så det blev lidt fedtet, men det var stadig super lækkert. Måske skal jeg være lidt mere forsigtig næste gang!

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne til en fest, og alle spurgte efter opskriften. Jeg havde aldrig brugt dild i spanakopita før, men det gav en frisk smag. Eneste ulempe var, at jeg skar mig på kniven, da jeg skar firkanterne - men det var det værd!

★★★★★
Camilla

Spanakopita er perfekt til picnic i parken med vennerne

★★★★★
Mads

Jeg elsker den sprøde filodej i Spanakopita

★★★★
Ida

Spinatpie er en god måde at få grøntsager på i børnenes madpakke

★★★★