Chokolademums er en nem og hurtig opskrift på en saftig og luftig chokoladekage, der bages i ovnen på blot 30 minutter. Med ingredienser som mørk chokolade og en antydning af vanilje, er denne kage en sikker vinder til enhver lejlighed. Prøv den bedste danske chokoladekageopskrift og nyd resultatet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
I en stor skål, pisk det bløde smør og sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring, indtil de er godt indarbejdet.
Rør den smeltede mørke chokolade i blandingen.
I en anden skål, sigt mel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Vend det tørre blanding i den våde blanding, indtil det netop er kombineret.
Hæld dejen i den forberedte springform og glat toppen ud.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ud med få fugtige krummer.
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den overføres til en bagerist for at køle helt af.
Kommentarer
Ærligt talt, 150 g smør? Det lyder som en opskrift på en hjerteanfaldt, men hey, chokolade er jo livet! Jeg prøvede den her kage til min søns fødselsdag, og den blev en kæmpe succes. Børnene var helt vilde med den, og jeg måtte love at lave den igen. Men måske med lidt mindre smør næste gang... eller måske ej!
Jeg elsker alt med chokolade, så denne kage var et must-try for mig. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men min kage blev lidt tør. Måske bagte jeg den lidt for længe? Næste gang skal jeg holde øje med tandstikkeren. Alligevel, smagen var fantastisk!
Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en kage, der ser så professionel ud! Jeg havde aldrig brugt en springform før, men det gik overraskende nemt. Kagen blev super blød og saftig, og min mand spurgte, om jeg havde købt den i bageriet. Jeg måtte indrømme, at det var min egen mumse chokoladekage!
Jeg prøvede at lave den her kage til en familieaften, og det blev en katastrofe. Jeg glemte at smelte chokoladen, så den blev liggende i klumper i dejen. Men efter at have smeltet den og rørt den i igen, blev kagen faktisk ret god. Lærer man så længe man lever, ikke?
Jeg elsker, at denne opskrift er så simpel. Jeg havde alle ingredienserne hjemme, så det var bare at sætte i gang. Kagen blev super lækker og blev hurtigt spist op af mine kolleger på arbejdet. Jeg må nok lave en dobbelt portion næste gang!
Denne chokoladekage er perfekt til en hyggelig aften med veninderne!
Jeg elsker den saftige konsistens og den intense smag af chokolade.
Chokoladekagen var et hit til børnenes fødselsdag - alle kunne lide den!