Tom Yum suppe: Med denne nemme opskrift på dansk, kan du imponere dine gæster med en autentisk thailandsk smagseksplosion på bare 27 minutter. Lær at bruge citrongræs og galangal som en prof, og få din suppe til at smage, som om den er fra Thailand!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bring kyllingebouillonen i kog i en stor gryde.
Tilsæt citrongræs, galangal og kaffir limeblade til bouillonen.
Tilsæt champignon og tomater og lad dem koge i nogle minutter.
Tilføj rejer og lad dem koge til de er lyserøde og gennemkogte.
Tilsæt fiskesovs, chili og limesaft. Rør godt rund og smag til.
Fjern gryden fra varmen og server suppen varm.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her suppe, men jeg havde ikke galangal, så jeg brugte ingefær i stedet. Det blev da også godt, men det var lidt som at lave en 'Tom Yum light' version. Min mand sagde, det smagte som en ferie i Thailand, men uden jetlag!
Jeg elsker Tom Yum, men jeg måtte bruge dobbelt så meget chili, fordi jeg kan godt lide, når det brænder lidt i munden. Min kone blev helt rød i hovedet og råbte 'er du blevet gal?!' haha, men det var værd det!
Jeg havde aldrig brugt citrongræs før, og da jeg åbnede pakken, troede jeg, det var en eller anden slags bambus! Men det gav en fantastisk smag til suppen. Jeg måtte bare lære at knuse det lidt først.
Jeg lavede den her suppe til en middag med venner, og da jeg tilføjede rejerne, blev de så lyserøde, at en af mine venner troede, jeg havde brugt kunstige farver! Men alle blev enige om, at det smagte fantastisk.
Jeg havde ikke kaffir limeblade, så jeg brugte almindelige limeblade fra haven. Det blev da også godt, men jeg savnede lidt den autentiske smag. Måske skal jeg prøve at plante nogle kaffir lime træer!
Den friske koriander gav suppen lige det ekstra pift
Chilien gav lige nok bid til suppen
Perfekt til en kold efterårsdag