spisekunst.dk

Tom Yum suppe - Opskrift på supper, thailandsk, skaldyr

Tom Yum suppe

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Tom Yum suppe: Med denne nemme opskrift på dansk, kan du imponere dine gæster med en autentisk thailandsk smagseksplosion på bare 27 minutter. Lær at bruge citrongræs og galangal som en prof, og få din suppe til at smage, som om den er fra Thailand!

Ingredienser

Citrongræs(skåret i 4 cm stykker og let knust)
2 stk
3 skiver
Kaffir limeblade(revet i mindre stykker)
4 stk
Champignon(skåret i halve)
200 g
Tomater(skåret i kvarte)
2 stk
Rejer(pillet og renset)
300 g
2 spsk
Rød chili(skåret i skiver)
2 stk
Limesaft(friskpresset)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Bring kyllingebouillonen i kog i en stor gryde.

5 minhøj varmebouillonen skal begynde at boble
2

Tilsæt citrongræs, galangal og kaffir limeblade til bouillonen.

10 minmellem varmeduften skal blive aromatisk
3

Tilsæt champignon og tomater og lad dem koge i nogle minutter.

5 minmellem varmegrøntsagerne skal blive let møre
4

Tilføj rejer og lad dem koge til de er lyserøde og gennemkogte.

3 minmellem varmerejerne skal være faste og lyserøde
5

Tilsæt fiskesovs, chili og limesaft. Rør godt rund og smag til.

2 minlav varmesuppen skal have en balance af salt, syrligt og krydret smag
6

Fjern gryden fra varmen og server suppen varm.

2 miningen varmesuppen skal være varm og aromatisk

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her suppe, men jeg havde ikke galangal, så jeg brugte ingefær i stedet. Det blev da også godt, men det var lidt som at lave en 'Tom Yum light' version. Min mand sagde, det smagte som en ferie i Thailand, men uden jetlag!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker Tom Yum, men jeg måtte bruge dobbelt så meget chili, fordi jeg kan godt lide, når det brænder lidt i munden. Min kone blev helt rød i hovedet og råbte 'er du blevet gal?!' haha, men det var værd det!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig brugt citrongræs før, og da jeg åbnede pakken, troede jeg, det var en eller anden slags bambus! Men det gav en fantastisk smag til suppen. Jeg måtte bare lære at knuse det lidt først.

★★★★
Jens

Jeg lavede den her suppe til en middag med venner, og da jeg tilføjede rejerne, blev de så lyserøde, at en af mine venner troede, jeg havde brugt kunstige farver! Men alle blev enige om, at det smagte fantastisk.

★★★★★
Anna

Jeg havde ikke kaffir limeblade, så jeg brugte almindelige limeblade fra haven. Det blev da også godt, men jeg savnede lidt den autentiske smag. Måske skal jeg prøve at plante nogle kaffir lime træer!

★★★★★
Mette

Den friske koriander gav suppen lige det ekstra pift

★★★★★
Lars

Chilien gav lige nok bid til suppen

★★★★
Caroline

Perfekt til en kold efterårsdag

★★★★★