Kartoffeldrømme med et vegansk twist! Disse nemme veganske flødekartofler laves i ovnen med plantebaseret mælk og næringsgær for en osteagtig smag. De er perfekte til en hverdagsmiddag eller som et overraskende lækkert tilbehør!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C.
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
Kog kartoflerne i en gryde med vand i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre.
Smelt vegansk smør i en pande og tilsæt hakket løg og hvidløg. Steg indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt plantebaseret mælk og næringsgær til panden. Rør godt og smag til med salt og peber.
Dræn kartoflerne og læg dem i et smurt ovnfast fad. Hæld den cremede sauce over kartoflerne.
Bag i ovnen i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg prøvede denne opskrift i går, og mine børn spiste alt! De troede, det var rigtig fløde. Næringsgær er tydeligvis hemmeligheden til at narre små børn!
500 ml plantebaseret mælk? Det lyder som en hel del, men det blev faktisk perfekt. Jeg havde aldrig troet, at vegansk smør kunne give så god en smag. Min kone, der er meget kritisk, kunne ikke mærke forskel!
Jeg havde aldrig brugt næringsgær før, men det giver virkelig en dejlig ostesmag. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det, og det blev super lækkert!
Jeg havde ikke tid til at koge kartoflerne i 10 minutter, så jeg hoppede det over. De blev lidt hårde, men smagen var stadig god. Måske skal jeg følge opskriften næste gang...
Jeg lavede denne ret til en vegansk middag med venner, og alle blev helt vilde med det. En af mine venner spurgte, om jeg havde brugt rigtig fløde - det er et godt tegn! Jeg havde også tilføjet lidt frisk timian, og det gav en ekstra smag.
Disse flødekartofler med soyamælk var lækre og cremede!
Jeg tilføjede lidt hvidløg for ekstra smag - det var perfekt til familiefesten.
Veganske flødekartofler er ideelle til picnic - lette at transportere og smager fantastisk!