spisekunst.dk

Veganske flødekartofler - Opskrift på tilbehør, varme retter

Veganske flødekartofler

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kartoffeldrømme med et vegansk twist! Disse nemme veganske flødekartofler laves i ovnen med plantebaseret mælk og næringsgær for en osteagtig smag. De er perfekte til en hverdagsmiddag eller som et overraskende lækkert tilbehør!

Ingredienser

Kartofler(gerne faste kartofler)
1 kg
Plantebaseret mælk(f.eks. havremælk)
500 ml
Vegansk smør(kan erstattes med olivenolie)
50 g
Næringsgær(for en osteagtig smag)
3 spsk
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
efter smag
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C.

5 min200°COvnen er varm
2

Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.

10 minKartoffelskiverne er jævne og tynde
3

Kog kartoflerne i en gryde med vand i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre.

10 minMellemvarmeKartoflerne er let møre, men holder stadig formen
4

Smelt vegansk smør i en pande og tilsæt hakket løg og hvidløg. Steg indtil løgene er gennemsigtige.

5 minMellemvarmeLøgene er gennemsigtige og dufter aromatisk
5

Tilsæt plantebaseret mælk og næringsgær til panden. Rør godt og smag til med salt og peber.

5 minMellemvarmeSaucen er jævn og smagfuld
6

Dræn kartoflerne og læg dem i et smurt ovnfast fad. Hæld den cremede sauce over kartoflerne.

5 minKartoflerne er jævnt dækket af sauce
7

Bag i ovnen i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden og boblende.

25 min200°COverfladen er gylden og saucen bobler

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede denne opskrift i går, og mine børn spiste alt! De troede, det var rigtig fløde. Næringsgær er tydeligvis hemmeligheden til at narre små børn!

★★★★★
Jens

500 ml plantebaseret mælk? Det lyder som en hel del, men det blev faktisk perfekt. Jeg havde aldrig troet, at vegansk smør kunne give så god en smag. Min kone, der er meget kritisk, kunne ikke mærke forskel!

★★★★
Lone

Jeg havde aldrig brugt næringsgær før, men det giver virkelig en dejlig ostesmag. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det, og det blev super lækkert!

★★★★
Peter

Jeg havde ikke tid til at koge kartoflerne i 10 minutter, så jeg hoppede det over. De blev lidt hårde, men smagen var stadig god. Måske skal jeg følge opskriften næste gang...

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne ret til en vegansk middag med venner, og alle blev helt vilde med det. En af mine venner spurgte, om jeg havde brugt rigtig fløde - det er et godt tegn! Jeg havde også tilføjet lidt frisk timian, og det gav en ekstra smag.

★★★★★
Mette

Disse flødekartofler med soyamælk var lækre og cremede!

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt hvidløg for ekstra smag - det var perfekt til familiefesten.

★★★★
Louise

Veganske flødekartofler er ideelle til picnic - lette at transportere og smager fantastisk!

★★★★★