spisekunst.dk

Yakitori kylling - Opskrift på Hovedret, Grillmad, Japansk

Yakitori kylling

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Yakitori-kylling er din nye grillfavorit! Med en nem opskrift, der kun tager 12 minutter, kan du imponere med søde og krydrede kyllingespyd på grillen. Perfekt til en hurtig og lækker middag med et japansk twist!

Ingredienser

Kyllingelår(uden ben og skåret i mundrette stykker)
500 gram
Forårsløg(skåret i 3 cm stykker)
4 stk
Mirin(japansk risvin)
60 ml
Sake(japansk risvin)
30 ml
2 spiseskefulde
Grillspyd(træ, gennemvædet i vand i 30 minutter)
8 stk

Fremgangsmåde

1

Bland sojasauce, mirin, sake og sukker i en lille gryde og varm op ved middel varme indtil sukkeret er opløst.

5 minmiddelsaucen er glat og sukkeret er opløst
2

Læg kyllingestykkerne i en skål og hæld halvdelen af saucen over. Lad det marinere i mindst 30 minutter.

30 minkyllingen er godt dækket af marinade
3

Træk skiftevis kyllingestykker og forårsløg på de gennemvædede træspyd.

10 minspyddene er jævnt fyldt
4

Forvarm grillen til medium-høj varme.

10 minmedium-højgrillen er varm og klar
5

Grill spyddene i 10-12 minutter, vend dem ofte og pensl med resten af saucen, indtil kyllingen er gennemstegt.

12 minmedium-højkyllingen er gyldenbrun og saftig

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og min mand sagde, at det smagte som noget fra en rigtig japansk restaurant! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt fuld af sake-dampene, da jeg varmede saucen op. Måske skal jeg åbne vinduet næste gang!

★★★★
Mikkel

Forårsløg på grillspyd? Det havde jeg aldrig tænkt på før. Det blev en hit hos børnene, som ellers er ret kræsne. Men de blev lidt skuffede over, at der ikke var flere spyd tilbage til anden runde!

★★★★★
Trine

Jeg glemte at marinere kyllingen i 30 minutter, og det blev alligevel super godt. Måske er det bare min utålmodighed, der gør, at jeg får det til at smage bedre? Haha!

★★★★
Jens

Jeg havde ikke mirin, så jeg brugte lidt ekstra sukker og lidt hvidvinseddike. Det blev ikke helt det samme, men stadigvæk lækkert. Næste gang skal jeg huske at købe mirin!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig brugt sake før, og jeg blev overrasket over, hvor meget det tilføjede til smagen. Min kæreste troede, jeg havde været på en asiatisk madlavningskursus!

★★★★★
Mette

Yakitori kylling er perfekt til en sommergrill med vennerne!

★★★★★
Peter

Jeg elsker den søde sovs på Yakitori kyllingen

★★★★
Camilla

Yakitori kylling er ideel til madpakken på arbejdet

★★★★