spisekunst.dk

Bønnegryde - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Bønnegryde

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bønnegryden er den nemme og hurtige opskrift, der får dig til at føle dig som en mesterkok. Med en smagfuld blanding af kidneybønner, grøntsager og krydderier samt en lille skvæt æblecidereddike for ekstra schwung, er dette den bedste bønnegryde, du kan lave på dansk vis.

Ingredienser

Tørrede kidneybønner(kan også bruge sorte bønner)
200 g
Løg(finthakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
3 stk
Selleristængler(skåret i skiver)
2 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
efter smag

Fremgangsmåde

1

Blødgør bønnerne i rigeligt vand natten over.

720 minbønnerne skal være svulmede og lette at bide igennem
2

Dræn og skyl bønnerne, og sæt dem til side.

5 minbønnerne er drænet og klar til brug
3

Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmediumløgene er bløde og gennemsigtige med en mild duft
4

Tilsæt gulerødder og selleri, og sautér i yderligere 5 minutter.

5 minmediumgrøntsagerne er let møre
5

Tilsæt bønnerne, laurbærblad, timian og grøntsagsbouillon. Bring det i kog, sænk derefter varmen og lad det simre dækket i cirka 45 minutter.

45 minlav til mediumbønnerne er møre og gryden har en rig duft
6

Fjern laurbærbladet. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

5 minsmagen er balanceret med en let syrlighed

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her bønnegryde i går, og den blev super lækker! Men jeg må indrømme, at jeg glemte at tage laurbærbladet ud, så vi endte med at spille 'find laurbærbladet' under middagen. Det blev en sjov aften!

★★★★
Mikkel

Æblecidereddiken gør en kæmpe forskel! Jeg havde aldrig tænkt på at bruge det i en bønnegryde før, men det giver en lækker syrlighed. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant!

★★★★★
Sanne

Jeg havde ikke tørrede kidneybønner, så jeg brugte en dåse i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at smagen bliver bedre med de tørrede. Næste gang skal jeg nok huske at blødgøre dem i forvejen!

★★★★★
Jens

Jeg elsker den her opskrift, men jeg tilføjede lidt chili for at give den lidt mere schwung. Det blev en hit hos mine børn, som normalt er ret kritiske over for vegetarretter!

★★★★
Hanne

Jeg lavede den her gryde til en venindeaften, og vi blev alle sammen enige om, at den var en vinder. Men vi havde også lidt for meget vin, så vi endte med at danse rundt i køkkenet med gryden som mikrofon!

★★★★★
Mette

Bønnegryden var perfekt til madpakken med masser af grøntsager

★★★★★
Anders

Jeg tilsatte lidt chorizo for ekstra smag

★★★★
Camilla

Bønnegryden var den perfekte ret til en hyggelig aften med vennerne

★★★★★