spisekunst.dk

Boller i karry - Opskrift på hovedret, dansk mad

Boller i karry

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Boller i karry - en nem og hurtig opskrift, hvor æbler tilføjer en sød twist til den cremede karrysauce. Perfekt til en travl aften, hvor du alligevel ønsker en lækker dansk ret på bordet. Prøv den bedste version af denne klassiker med ske!

Ingredienser

Hakket svinekød(kan erstattes med kalvekød)
500 g
Løg(hakket fint)
1
1
50 g
1 tsk
1 tsk
2 spsk
Fløde(madlavningsfløde eller piskefløde)
2 dl
Æble(revet)
1
500 ml

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød, hakket løg, æg, rasp, salt og peber i en skål. Form små kødboller med hænderne.

15 minMassen er jævnt blandet og let klæbrig
2

Opvarm vandet i en stor gryde til det simrer. Kom kødbollerne i vandet og lad dem simre i 10 minutter, indtil de er faste.

10 minSimreKødbollerne flyder til overfladen og er faste
3

Tag kødbollerne op og sæt dem til side. Smelt smørret i en gryde og tilsæt karrypulver. Svits det i et minut.

3 minMiddel varmeDuften af karry bliver intensere
4

Tilsæt fløde og revet æble til gryden. Rør rundt og lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minMiddel varmeSaucen bliver cremet og let gylden
5

Kom kødbollerne tilbage i gryden med karrysaucen og lad det simre i 5 minutter, så kødbollerne optager smagen.

5 minMiddel varmeKødbollerne er gennemvarme og belagt med sauce

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her boller i karry til min familie, og de blev helt vilde med dem! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra karrypulver, fordi vi elsker en god smagskick. Og så blev det lidt for meget, så vi endte med at kalde det 'karrybomber' i stedet for boller!

★★★★
Mikkel

Æblet i karrysaucen er en genial idé! Det giver en lækker friskhed til retten. Jeg havde dog ikke 500 ml vand, så jeg brugte øl i stedet. Det blev en festmiddag, kan jeg godt sige!

★★★★★
Sanne

Jeg synes, det er lidt mærkeligt at simre kødbollerne i vand først. Jeg prøvede at stege dem i stedet, og det fungerede også fint. Men måske er det bare mig, der er lidt rebelsk i køkkenet!

★★★★★
Jens

Hvorfor skal der være så meget fløde i? Jeg prøvede at bruge letmælk i stedet, og det blev også godt. Men min kone sagde, at det manglede noget, så måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang!

★★★★
Pia

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og vi lo så meget, da vi forsøgte at forme kødbollerne. De blev ikke ligefrem ens, men smagen var der! Og så blev det en sjov aften med karryboller og vin.

★★★★
Lene

Boller i karry med masser af løg er bare så lækkert!

★★★★★
Morten

Den bedste opskrift på boller i karry kræver kokosmælk og frisk koriander.

★★★★★
Pernille

Boller i karry er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag derhjemme.

★★★★