spisekunst.dk

Boller i urtesuppe - Opskrift på suppe, hovedret

Boller i urtesuppe

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kødboller i urtesuppe bliver din nye favoritret, hvor saftige boller af svinekød og oksekød svømmer i en klar, urterig bouillon. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på ingen tid. Prøv den og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!

Ingredienser

Hakket svinekød(gerne magert)
300 g
Hakket oksekød(gerne magert)
200 g
Æg(stort)
1 stk
Salt(fint)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Kyllingebouillon(hjemmelavet eller fra terning)
1 lit
Gulerødder(i små tern)
50 g
Porrer(i skiver)
50 g
Persille(friskhakket)
0.5 bnd
Dild(friskhakket)
0.5 bnd
Purløg(friskhakket)
0.5 bnd

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød, hakket oksekød, æg, salt og peber godt sammen til en ensartet fars.

5 minfarsen skal være jævn og sammenhængende
2

Form farsen til små kødboller, cirka 2 cm i diameter.

10 minkødbollerne skal være faste og runde
3

Bring kyllingebouillonen i kog i en stor gryde.

5 minhøj varmebouillonen skal boble let
4

Tilsæt kødbollerne til den kogende bouillon og lad dem simre i cirka 10 minutter, indtil de er gennemkogte.

10 minmedium varmekødbollerne skal flyde til overfladen og være faste
5

Tilsæt gulerødder og porrer til suppen og lad dem koge med i yderligere 5 minutter, indtil de er møre.

5 minmedium varmegrøntsagerne skal være bløde, men stadig have lidt bid
6

Rør de friske urter i suppen lige før servering.

2 minurterne skal være friske og dufte aromatisk

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her suppe til min familie, og mine børn elsker kødbollerne! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget persille der skulle i. Det blev næsten til en persillesuppe! Men smagen var god alligevel.

★★★★
Jens

Jeg lavede denne suppe til en middag med venner, og det blev en succes! Men jeg havde ikke nok gulerødder, så jeg brugte lidt ekstra porrer i stedet. Det fungerede fint, og det blev en rigtig hyggelig aften med masser af latter og god mad.

★★★★★
Mette

Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge både svinekød og oksekød til kødbollerne. Jeg prøvede at lave dem kun med svinekød, og det blev også godt. Måske er det bare mig, der er lidt ked af oksekød.

★★★★★
Søren

Jeg lavede denne suppe til en travl hverdag, og det var så nemt og hurtigt! Men jeg glemte at tilsætte urterne lige før servering, så de blev lidt slappe. Næste gang skal jeg huske det, for ellers var det en god opskrift.

★★★★
Hanne

Jeg elsker at lave suppe, og denne opskrift er en ny favorit! Jeg tilføjede lidt ekstra dild, fordi jeg er vild med den smag. Det blev en rigtig god og krydret suppe, som jeg vil lave igen og igen.

★★★★★
Mette

Urtesuppen var fantastisk frisk med masser af persille og estragon.

★★★★★
Anders

Boller i urtesuppe er perfekt til en lun efterårsdag.

★★★★
Susan

Den cremede urtesuppe og de saftige boller var en perfekt kombination.

★★★★★