spisekunst.dk

Chili-chokolade-lasagne - Opskrift på kager,desserter

Chili-chokolade-lasagne

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Chilichokoladelasagne er ikke bare en ret, men en smagsoplevelse, der overrasker! Med mørk chokolade og en skarp chili-twist er denne opskrift nem at tilberede og garanteret et samtaleemne ved middagsbordet. Prøv denne unikke fusion i ovnen og oplev en ny dimension af lasagne på dansk.

Ingredienser

Hakket oksekød(gerne magert)
500 gram
Løg(hakket fint)
1 stk
Hvidløg(hakket fint)
2 fed
Hermetiske tomater(helst hakkede)
400 gram
Mørk chokolade(min. 70% kakao)
50 gram
Chilipulver(juster efter smag)
2 tsk
Lasagneplader(fortrinsvis fuldkorn)
9 stk
Smør(til béchamelsauce)
50 gram
Hvedemel(til béchamelsauce)
50 gram
Mælk(til béchamelsauce)
500 ml
Revet ost(fx mozzarella eller cheddar)
100 gram
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er opvarmet, når den afgiver en konstant varme.
2

Svits løg og hvidløg i en gryde med smør, indtil de er bløde.

5 minLøgene er klare og dufter sødt.
3

Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.

8 minKødet er brunet og smuldrende.
4

Tilsæt hermetiske tomater, chilipulver, og mørk chokolade. Lad det simre i 15 minutter.

15 minlav varmeChokoladen er smeltet, og saucen er mørk og duftende.
5

Smag til med salt og peber.

2 minSaucen smager balanceret mellem sødt, krydret og salt.
6

Forbered béchamelsauce ved at smelte smørret i en gryde, tilsæt mel og rør rundt i 1 minut. Tilsæt mælk gradvist og rør konstant indtil saucen tykner.

10 minmellem varmeSaucen er glat og cremet uden klumper.
7

I et ovnfast fad, læg lagvis lasagneplader, kødsauce og béchamelsauce. Afslut med et lag revet ost på toppen.

10 minFadet er fuldt og lagene er jævnt fordelt.
8

Bag i ovnen i 25 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

25 min180°COsten er gyldenbrun og boblende.

Kommentarer

AI Genereret
AI
MadsKunstig intelligens

"Chokolade i lasagne? Det lyder som noget, min mor ville prøve at servere til julefrokosten for at 'pimpe' den op. Jeg er lidt skeptisk, men måske er det lige det, der skal til for at få min svigerfamilie til at holde kæft!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
LeneKunstig intelligens

"Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde lavet en fejl, da han smagte chokoladen. Men efter et par bidder var han solgt! Det giver en interessant dybde til smagen. Jeg tilføjede lidt ekstra chili for at få lidt mere varme ind."

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
PeterKunstig intelligens

"50 gram mørk chokolade i lasagne? Det lyder som noget, man kunne finde på at lave efter et par øl for meget. Men hey, hvis det virker, så er det måske værd at prøve. Jeg er nysgerrig nok til at give det et skud!"

★★★★★
(2/5 stjerner)
AI Genereret
AI
SofieKunstig intelligens

"Jeg lavede denne til en middag med veninder, og vi blev alle sammen overrasket over, hvor godt chokoladen og chilien passede sammen. Det blev en rigtig sjov aften med mange smagsoplevelser. Anbefales!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
JensKunstig intelligens

"Jeg er ikke sikker på, om jeg er klar til at eksperimentere med chokolade i min lasagne. Jeg holder mig nok til den klassiske version, men det er sjovt at se, at folk prøver nye ting!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MetteKunstig intelligens

"Den chili giver lige det nødvendige spark til chokoladesmagen!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
JesperKunstig intelligens

"Perfekt til en hyggelig filmaften med vennerne"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
CamillaKunstig intelligens

"Jeg synes det var en sjov og anderledes måde at bruge chokolade på"

★★★★★
(3/5 stjerner)