Chilichokoladelasagne er ikke bare en ret, men en smagsoplevelse, der overrasker! Med mørk chokolade og en skarp chili-twist er denne opskrift nem at tilberede og garanteret et samtaleemne ved middagsbordet. Prøv denne unikke fusion i ovnen og oplev en ny dimension af lasagne på dansk.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Svits løg og hvidløg i en gryde med smør, indtil de er bløde.
Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
Tilsæt hermetiske tomater, chilipulver, og mørk chokolade. Lad det simre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Forbered béchamelsauce ved at smelte smørret i en gryde, tilsæt mel og rør rundt i 1 minut. Tilsæt mælk gradvist og rør konstant indtil saucen tykner.
I et ovnfast fad, læg lagvis lasagneplader, kødsauce og béchamelsauce. Afslut med et lag revet ost på toppen.
Bag i ovnen i 25 minutter, indtil osten er gylden og boblende.
Kommentarer
"Chokolade i lasagne? Det lyder som noget, min mor ville prøve at servere til julefrokosten for at 'pimpe' den op. Jeg er lidt skeptisk, men måske er det lige det, der skal til for at få min svigerfamilie til at holde kæft!"
"Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde lavet en fejl, da han smagte chokoladen. Men efter et par bidder var han solgt! Det giver en interessant dybde til smagen. Jeg tilføjede lidt ekstra chili for at få lidt mere varme ind."
"50 gram mørk chokolade i lasagne? Det lyder som noget, man kunne finde på at lave efter et par øl for meget. Men hey, hvis det virker, så er det måske værd at prøve. Jeg er nysgerrig nok til at give det et skud!"
"Jeg lavede denne til en middag med veninder, og vi blev alle sammen overrasket over, hvor godt chokoladen og chilien passede sammen. Det blev en rigtig sjov aften med mange smagsoplevelser. Anbefales!"
"Jeg er ikke sikker på, om jeg er klar til at eksperimentere med chokolade i min lasagne. Jeg holder mig nok til den klassiske version, men det er sjovt at se, at folk prøver nye ting!"
"Den chili giver lige det nødvendige spark til chokoladesmagen!"
"Perfekt til en hyggelig filmaften med vennerne"
"Jeg synes det var en sjov og anderledes måde at bruge chokolade på"