Dronningens hemmelige tartelet: En kongelig overraskelse! Prøv denne nemme opskrift på en traditionel dansk dessert med cremet vaniljecreme og friske bær, der vil få dig til at føle dig som en del af kongefamilien. Den er perfekt til at imponere dine gæster med et touch af kongelig elegance!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Bland hvedemel og smør i en skål, og gnid det sammen med fingrene, indtil blandingen ligner brødkrummer. Tilsæt koldt vand og saml dejen.
Rul dejen ud på en let melet overflade, og skær den i cirkler, der passer til dine tarteletforme. Pres dejen ned i formene og prik bunden med en gaffel.
Bag tarteletskallerne i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af.
Til vaniljekrømmen: Opvarm mælk med vaniljestang og vaniljefrø til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
Hæld den varme mælk over æggeblandingen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden og opvarm forsigtigt under omrøring, indtil krømmen tykner.
Fyld de afkølede tarteletskaller med vaniljekrømmen. Arranger friske bær ovenpå og drys med flormelis.
Kommentarer
"Jeg prøvede at lave disse til min svigermors fødselsdag, og hun blev helt vild med dem! Men jeg må indrømme, at jeg brugte frosne bær i stedet for friske - det blev også godt! Hvis dronningen kan tilgive mig det, så gør jeg det gerne igen."
"Hvorfor hedder det 'Tronbestigelse 1972'? Var det sådan, dronningen fejrede sin tronbestigelse? Jeg kan godt lide at tænke på, at hun sad og spiste tarteletter, mens hun underskrev papirerne. Men seriøst, de smager fantastisk!"
"Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som en 'Dronning Margrethe Tartelett', men det her var faktisk ret nemt! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre sukker i vaniljekrømmen - og det blev perfekt til min smag."
"Jeg lavede disse til en grillfest, og de forsvandt hurtigere end pølserne! Men jeg må indrømme, at jeg brændte den første omgang tarteletskaller, fordi jeg blev distraheret af fodboldkampen. Næste gang skal jeg nok holde øje med tiden!"
"Jeg elsker alt med vanilje, så denne opskrift var som skrevet til mig! Men jeg måtte bruge en ekstra spsk vand i dejen, fordi den var lidt for tør. Ellers blev det super lækkert, og mine børn kunne ikke få nok af dem!"
"Den var fyldt med lækker kylling og svampe!"
"Perfekt til en elegant frokost med veninderne"
"Jeg foretrækker mere ost på min tartelet"
