Få opskriften på de bedste flødekartofler nogensinde! Cremet, fyldig og med en perfekt gylden top. Dette er det ultimative tilbehør til både hverdags- og festmiddage.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Smør et ovnfast fad grundigt med smør.
Bland fløde, mælk, presset hvidløg, salt, peber og muskatnød i en skål.
Læg halvdelen af kartoffelskiverne i fadet i et jævnt lag. Hæld halvdelen af fløde-blandingen over.
Læg resten af kartoffelskiverne på og hæld den resterende fløde-blanding over. Pres kartofflerne ned, så de er dækket af væske.
Dæk fadet med alufolie og bag i ovnen i 45 minutter.
Fjern folien, drys med revet ost, og bag i yderligere 15-20 minutter, indtil toppen er gylden.
Lad retten hvile i 5-10 minutter før servering, så fløden sætter sig.
Kommentarer
"Dette er den bedste opskrift på flødekartofler jeg har prøvet! Jeg har lavet dem til flere familiefester, og alle spørger om opskriften. Tip: Brug Gruyere ost for ekstra smag!"
"Virkelig lækre! Dog brændte mine lidt på toppen første gang, fordi jeg ikke dækkede dem med folie. Anden gang fulgte jeg opskriften nøje, og de blev perfekte."
"Jeg lavede dem til søndagsmiddag, og de blev en kæmpe succes! Mine børn ville have dem til aftensmad igen dagen efter. Næste gang prøver jeg med søde kartofler i stedet."
"God opskrift, men jeg synes der var for meget fløde. Næste gang bruger jeg mere mælk og mindre fløde for at gøre dem lidt lettere. Stadig virkelig lækre!"
"Elsker disse flødekartofler! De er blevet min standard tilbehør til bøf og andre kødstykker. Jeg tilføjer altid lidt frisk timian for ekstra smag."
