spisekunst.dk

Grødrisotto med kapers og bacon - Opskrift på hovedret,vegetarisk venlig

Grødrisotto med kapers og bacon

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Baconskrøns Risotto-Revolution! er en cremet dansk ret, hvor Arborio-ris langsomt koges med kyllingebouillon, indtil den er mør. Med en smagfuld twist af sprødt bacon og syrlige kapers, der ofte steges, indtil de er sprøde, bliver denne opskrift en nem og lækker oplevelse.

Ingredienser

Arborio ris(risottoris)
200 gram
Kyllingebouillon(eller grøntsagsbouillon for vegetarisk version)
750 ml
Bacon(kan udelades for vegetarisk version)
100 gram
Smør(usaltet)
50 gram
50 gram
Kapers(drænet)
2 spiseskefulde
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløgsfed(presset)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Steg bacon i en gryde indtil det er sprødt. Fjern bacon og læg det på papirhåndklæde for at dræne overskydende fedt.

10 minmellem varmebacon skal være brunet og sprødt
2

I samme gryde, tilsæt hakket løg og hvidløg og steg indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmellem varmeløgene skal være bløde og duftende
3

Tilsæt Arborio ris og steg i et par minutter indtil risene er let gennemsigtige.

3 minmellem varmerisene skal være let gennemsigtige
4

Begynd at tilsætte bouillon lidt ad gangen, mens du rører konstant. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere.

20 minmellem lav varmerisene skal blive cremede og al dente
5

Når risene er møre og cremede, fjern gryden fra varmen og rør smør og parmesanost i.

3 miningen varmerisottoen skal være glat og cremet
6

Tilsæt kapers og bacon over risottoen lige før servering.

2 miningen varmekapersne skal være sprøde og baconet skal være sprødt

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt takeaway! Bacon og kapers giver en skarp kontrast til den cremede risotto. Eneste minus var, at jeg brændte løget lidt, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix. Men ellers top!

★★★★
Lene

Helt ærligt, jeg havde aldrig troet, at kapers og bacon kunne fungere sammen i en risotto. Men det gør de! Jeg havde dog ikke nok bouillon, så min risotto blev lidt tør. Næste gang skal jeg være bedre forberedt.

★★★★★
Peter

Jeg elsker at lave risotto, og den her version med kapers og bacon er en ny favorit. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt ekstra parmesan, fordi jeg er lidt af en ostefreak. Perfekt til en fredag aften med venner!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede den her til min familie, og mine børn elskede baconen, men var lidt skeptiske over for kapers. Jeg synes, det gav en god smag, men måske skal jeg næste gang bruge lidt mindre. Ellers en nem og lækker opskrift!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig lavet risotto før, og det her blev min første gang. Det blev lidt af en katastrofe, da jeg tilsatte alt bouillonen på én gang - men smagen var der! Jeg skal nok lære at være mere tålmodig næste gang. Bacon og kapers er en vinder!

★★★★★
Mette

Jeg elsker kombinationen af kapers og bacon!

★★★★★
Kim

Grødrisottoen var lige det jeg havde brug for på en regnvejrsdag

★★★★
Cecilie

Perfekt til en hyggelig middag med vennerne

★★★★★