spisekunst.dk

Kartoffelvaffel med gedeost - Opskrift på forretter,hovedretter,vegetar

Kartoffelvaffel med gedeost

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kartoffelvaffelmagi er den nemme og hurtige opskrift, der forvandler dine kartofler til sprøde vafler med en cremet gedeost-topping. Med en drizzle honning og friske urter får du en smagseksplosion, der er både enkel og imponerende. Prøv denne danske opskrift med et twist og vaffeljern i dag!

Ingredienser

Kartofler(skrællet og revet)
500 g
Æg(medium størrelse)
2 stk
Gedeost(cremet)
100 g
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Smør(til stegning)
1 spsk
Honning(til servering)
2 spsk
Friske urter(som timian eller purløg, hakket)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Riv kartoflerne fint og pres overskydende væske ud.

5 minkartoflerne skal være tørre og let stivelsesholdige
2

Bland revne kartofler med mel, æg, salt og peber i en skål.

3 mindejen skal være jævnt blandet og klistret
3

Forvarm vaffeljernet og smør det med smør.

2 minhøjsmørret skal smelte og begynde at boble
4

Hæld en passende mængde dej i vaffeljernet og bag, indtil vaflerne er gyldne og sprøde.

8 minhøjvaflerne skal være gyldne og sprøde
5

Server vaflerne varme med en skive gedeost, en drizzle honning og et drys friske urter.

2 mingedeosten skal være let smeltet og honningen skal skinne

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse kartoffelvaffler til morgenmad, og min mand troede, det var en slags eksperimentel pandekage! Men da han smagte dem med gedeosten og honningen, var han solgt. Super lækkert og nemt at lave!

★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge kartofler i vaffeljernet før, men det fungerer faktisk! Jeg tilføjede lidt ekstra peber for at give dem en lille ekstra kick. Perfekt til en lørdag brunch!

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke friske urter, så jeg brugte tørrede i stedet. Det blev også godt, men friske urter giver nok en bedre smag. En sjov oplevelse at lave vafler af kartofler!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men kartoffelvaffler med gedeost er min nye favorit! Jeg spillede lidt med smagen og tilføjede lidt bacon - det blev en hit hos børnene!

★★★★
Anna

Jeg havde ikke smør til at smøre vaffeljernet, så jeg brugte olien fra gedeosten i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af smør-smagen. Alligevel en god oplevelse!

★★★★★
Lise

Kartoffelvaffel med gedeost er perfekt til en hyggelig brunch

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede lidt friske urter for ekstra smag

★★★★
Laura

Disse kartoffelvafler med gedeost var et hit til picnicen i parken

★★★★★