Hjertevarme med Honning og Kanel: Den Nemmeste Opskrift! Disse fedtfattige honninghjerter er en festlig dansk delikatesse, der er hurtig og nem at lave med en kagerulle. Perfekte til at nyde bagt på traditionel dansk vis med et strejf af kanel og nelliker.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C og forbered en bageplade med bagepapir.
Smelt honning og margarine sammen i en lille gryde ved lav varme, indtil det er jævnt blandet.
Bland mel, kanel, nelliker og bagepulver i en skål.
Tilsæt den smeltede honning- og margarinemasse samt ægget til de tørre ingredienser, og rør sammen til en ensartet dej.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca. 0,5 cm tykkelse, og udstik hjerteformer.
Placer honninghjerterne på bagepladen og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er gyldne.
Lad honninghjerterne køle af på en bagerist inden servering.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse low-fat honninghjerter til min mand, men han savnede smagen af rigtigt smør. Måske skal jeg bare give op på det sunde og gå tilbage til de gamle, gode opskrifter!
50 gram lavfedtet margarine? Hvorfor ikke bare bruge en skvett vand og kalde det en dag? Jeg savner lidt mere fedt i mine honninghjerter, men de blev da også lidt mindre skyldbetynget at spise.
Jeg elsker, at man kan rulle dejen ud til 0,5 cm tykkelse. Det giver sådan en dejlig, tynd og sprød konsistens. Perfekt til at snuppe et par stykker uden at føle sig alt for slem!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men disse low-fat honninghjerter blev faktisk en hit hos mine børn. De spurgte, om de kunne få dem med i madpakken. Måske er der håb for sundere skolemad alligevel!
Ærligt talt, jeg havde forventet, at de ville smage som karton, men de var overraskende gode! Jeg havde dog lidt problemer med at få dem ud af formen uden at de gik i stykker. Måske skal jeg smøre lidt ekstra margarine på bagepladen næste gang.
Disse honninghjerter er perfekte til en hyggelig picnic i parken med vennerne.
Jeg synes, at de kunne have været lidt sødere, men ellers var de fine.
Det var en lækker overraskelse at finde tranebær i honninghjerterne - det gav en spændende smag.