spisekunst.dk

Massaman Curry - Opskrift på hovedret, asiatisk mad

Massaman Curry

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Hemmeligheden bag Kanelstangens Massaman er en opskrift, der overrasker med en subtil kanelnote. Denne nemme, men smagfulde ret, tilberedes med lokalt oksekød og kartofler, og er perfekt til en hverdagsmiddag. Prøv denne unikke vri på en traditionel massaman curry og lad dig forføre af krydderiernes magi.

Ingredienser

Oksekød(lokalt, skåret i tern)
500 gram
Kokosmælk(fuldfed for en rigere smag)
400 ml
Massaman karrypasta(importeret, efter smag)
3 spsk
Kartoffel(store, skåret i tern)
2 stk
Løg(medium, skåret i skiver)
1 stk
Peanødder(ristede, usaltede)
50 gram
Olie(til stegning)
1 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt massaman karrypastaen og steg i et par minutter, indtil duften frigives.

5 minmiddel varmeduft af karrypastaen bliver intens
2

Tilsæt oksekødsternene i gryden og brun dem på alle sider.

10 minmiddel varmeoksekødet er brunet og let stegt på ydersiden
3

Hæld kokosmælk i gryden og rør godt rundt. Tilsæt kanelstang, kardemommekapsler og stjerneanis.

2 minmiddel varmevæsken begynder at simre let
4

Tilsæt kartoffeltern og løgskiver til gryden. Dæk gryden og lad det simre, indtil kartoflerne er møre.

30 minlav varmekartoflerne er møre og let gennemstikkelige
5

Rør de ristede peanødder i retten og smag til med salt. Lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minlav varmesaucen er godt integreret med nødderne
6

Server retten varm med ris eller brød efter eget valg.

0retten er velduftende og klar til servering

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mand, hvor blev det godt! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da jeg så kanelstangen, kardemommekapslerne og stjerneanisen. Det lignede mere en heksebryg end en curry! Men det smagte fantastisk, så det var værd det.

★★★★
Lene

Jeg elsker massaman curry, men jeg havde aldrig prøvet at lave det selv før. Jeg blev overrasket over, hvor nemt det var! Peanødderne tilføjede en god crunch, men jeg tror, jeg vil prøve med cashewnødder næste gang for at være lidt vild og crazy.

★★★★★
Jens

Jeg lavede denne ret til min kone, og hun blev helt vild med den. Hun sagde, at det smagte som noget fra en restaurant. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra tid på at finde kardemommekapslerne i supermarkedet. Hvorfor skal de altid gemme de sjove krydderier i bagerste hylde?

★★★★
Sofie

Jeg synes, det er sjovt, at man skal riste peanødderne. Jeg havde aldrig tænkt over, at det kunne gøre så stor en forskel. Jeg brændte dem lidt, men det blev alligevel godt. Måske skal jeg bare holde øje med tiden næste gang!

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne curry til en vennegruppe, og alle blev imponerede. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget karrypasta der skulle bruges. Jeg tænkte, det ville blive for krydret, men det var perfekt. Måske skal jeg prøve at være lidt mere modig med krydderierne i fremtiden!

★★★★★
Maria

Jeg elsker den bløde kartoffel i Massaman Curry

★★★★★
Mads

Perfekt til en hurtig aftensmad efter arbejde

★★★★
Louise

Den intense smag af kokosmælk i retten er fantastisk

★★★★★