Hemmeligheden bag Kanelstangens Massaman er en opskrift, der overrasker med en subtil kanelnote. Denne nemme, men smagfulde ret, tilberedes med lokalt oksekød og kartofler, og er perfekt til en hverdagsmiddag. Prøv denne unikke vri på en traditionel massaman curry og lad dig forføre af krydderiernes magi.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt massaman karrypastaen og steg i et par minutter, indtil duften frigives.
Tilsæt oksekødsternene i gryden og brun dem på alle sider.
Hæld kokosmælk i gryden og rør godt rundt. Tilsæt kanelstang, kardemommekapsler og stjerneanis.
Tilsæt kartoffeltern og løgskiver til gryden. Dæk gryden og lad det simre, indtil kartoflerne er møre.
Rør de ristede peanødder i retten og smag til med salt. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
Server retten varm med ris eller brød efter eget valg.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mand, hvor blev det godt! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da jeg så kanelstangen, kardemommekapslerne og stjerneanisen. Det lignede mere en heksebryg end en curry! Men det smagte fantastisk, så det var værd det.
Jeg elsker massaman curry, men jeg havde aldrig prøvet at lave det selv før. Jeg blev overrasket over, hvor nemt det var! Peanødderne tilføjede en god crunch, men jeg tror, jeg vil prøve med cashewnødder næste gang for at være lidt vild og crazy.
Jeg lavede denne ret til min kone, og hun blev helt vild med den. Hun sagde, at det smagte som noget fra en restaurant. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra tid på at finde kardemommekapslerne i supermarkedet. Hvorfor skal de altid gemme de sjove krydderier i bagerste hylde?
Jeg synes, det er sjovt, at man skal riste peanødderne. Jeg havde aldrig tænkt over, at det kunne gøre så stor en forskel. Jeg brændte dem lidt, men det blev alligevel godt. Måske skal jeg bare holde øje med tiden næste gang!
Jeg lavede denne curry til en vennegruppe, og alle blev imponerede. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget karrypasta der skulle bruges. Jeg tænkte, det ville blive for krydret, men det var perfekt. Måske skal jeg prøve at være lidt mere modig med krydderierne i fremtiden!
Jeg elsker den bløde kartoffel i Massaman Curry
Perfekt til en hurtig aftensmad efter arbejde
Den intense smag af kokosmælk i retten er fantastisk