spisekunst.dk

Pad Thai - Opskrift på hovedret, thailandsk, vegetarisk

Pad Thai

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Pad Thai på 15 minutter: Tofuens Hævn er den nemme og hurtige opskrift, der får dine smagsløg til at danse. Med en perfekt balance mellem tamarind og palmesukker, og en knasende friskhed fra bønnespirer, er dette den bedste måde at nyde en nem wokstegt nudelret på dansk.

Ingredienser

Risnudler(bredde nudler)
200 gram
Vegetabilsk olie(til stegning)
2 spiseskefulde
Fast tofu(skåret i tern)
200 gram
100 gram
Sojasauce(som alternativ til fiskesauce)
2 spiseskefulde
Palmesukker(kan erstattes med brun sukker)
1 spiseskefuld
2 spiseskefulde
Peanuts(grovhakket)
50 gram
Lime(skåret i både)
1 stk
Forårsløg(skåret i skiver)
2 stk
Rød chili(skåret i tynde skiver, valgfri)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Kog risnudlerne i henhold til anvisningerne på pakken, dræn dem og sæt dem til side.

10 minnudlerne er bløde, men stadig lidt faste
2

Varm olien op i en wok eller en stor stegepande over medium-høj varme.

2 minmedium-højolien er varm og glitrende
3

Tilsæt tofu-ternene og steg dem, indtil de er gyldne på alle sider.

5 minmedium-højtofu er gylden og lidt sprød
4

Tilsæt bønnespirer, forårsløg og chili, og steg i yderligere 2 minutter.

2 minmedium-højgrøntsagerne er lidt bløde, men stadig sprøde
5

Tilsæt nudlerne sammen med sojasauce, palmesukker og tamarindpasta. Rør godt rundt, så alt er godt blandet.

3 minmediumnudlerne er belagt med sauce og varme
6

Fjern fra varmen og drys med hakkede peanuts. Server med limebåde ved siden af.

1 minpeanuts er jævnt fordelt

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her Pad Thai i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt takeaway! Men seriøst, hvorfor skal man bruge palmesukker? Kan man ikke bare bruge brunt sukker? Jeg gjorde det, og det smagte stadig fantastisk!

★★★★
Sofie

Hver gang jeg laver Pad Thai, glemmer jeg altid at købe tamarindpasta. Så ender jeg med at bruge ketchup og håber det bedste. Det fungerer faktisk overraskende godt! Men jeg må nok prøve den rigtige version en dag...

★★★★★
Lars

Jeg elsker at lave den her opskrift, men jeg tilføjer altid ekstra chili, fordi jeg kan godt lide, når det brænder lidt i munden. Min kone siger, jeg prøver at lave en 'Lars Thai' i stedet for Pad Thai!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt bønnespirer før, men de giver en så god crunch til retten. Jeg havde også lidt ekstra peanuts tilbage, så jeg smed dem bare i - og det blev en hit hos børnene!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her Pad Thai til en date, og det gik godt, indtil jeg skulle have limebådene frem. Jeg havde glemt at købe lime, så jeg brugte citron i stedet. Hun lo bare og sagde, det var 'citron-Thai' - men hun kom aldrig tilbage!

★★★★★
Mette

Den friske lime gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Jonas

Jeg savnede lidt flere peanuts i min Pad Thai.

★★★★★
Maria

Perfekt ret at tage med på picnic i parken!

★★★★