Soya-honning lam er den nemme opskrift, der vil få din ovn til at arbejde for dig. Med en marinade af sojasauce, honning, hvidløg og ingefær bliver lammet mørt og fyldt med smag. Prøv denne hurtige og lækre danske ret!
Ingredienser
Fremgangsmåde
I en skål blandes sojasauce, honning, finthakket hvidløg og friskrevet ingefær til en jævn marinade.
Placer lammekøllen i en stor frysepose eller en skål og hæld marinaden over. Sørg for, at lammet er helt dækket. Lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Tag lammet ud af marinaden og læg det i en bradepande. Pensl med olivenolie og drys med sort peber.
Steg lammet i ovnen i cirka 1 time, eller indtil det er mørt og gyldent. Vend det halvvejs igennem stegetiden.
Lad lammet hvile i 10 minutter inden udskæring, så safterne kan sætte sig.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand sagde, at det var det bedste lam, han nogensinde har smagt! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bekymret, da jeg så, hvor meget sojasauce der skulle bruges. Tænkte, det ville blive for salt, men det blev perfekt. Eneste minus er, at køkkenet lugtede af soja i flere timer bagefter!
Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og alle blev helt vilde med den. Men jeg må sige, at jeg havde en lille udfordring med at finde ud af, hvordan man skærer en lammekølle ordentligt. Endte med at bruge en YouTube-video til at få hjælp. Heldigvis blev resultatet supermørt og lækkert!
Jeg er ikke så vild med ingefær, så jeg droppede den og erstattede med lidt citronsaft i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede noget af den skarpe smag, som ingefær giver. Måske prøver jeg med mindre ingefær næste gang. Ellers en super opskrift!
Jeg havde aldrig lavet lam før, men denne opskrift virkede nem nok. Det eneste problem var, at jeg glemte at vende lammet halvvejs igennem, så den ene side blev lidt mere gylden end den anden. Men smagen var der stadig, og min kone var imponeret over, at jeg havde prøvet noget nyt!
Jeg elsker at marinere kød, og denne marinade med sojasauce og honning er bare fantastisk. Jeg lod det marinere i 24 timer, og det blev så mørt og saftigt. Perfekt til en søndagsmiddag med familien. Eneste ulempe er, at det tager lidt tid, men det er det værd!
Soya-honning lam passede perfekt til vores hyggelige søndagsmiddag
Jeg kunne godt lide kombinationen af soya og honning i retten
Soya-honning lam var en lækker og anderledes smagsoplevelse